Κατά του ενδεχομένου νέας βοήθειας στην Ελλάδα τάσσονται Γερμανοί πολιτικοί

Κατά του ενδεχομένου νέας βοήθειας στην Ελλάδα τάσσονται Γερμανοί πολιτικοί

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της συνέχισης της αυστηρής πολιτικής στην Ελλάδα και κατά ενός πιθανού τρίτου πακέτου βοήθειας, τάσσονται Γερμανοί πολιτικοί, τόσο από το κυβερνών κόμμα όσο και από την αντιπολίτευση, μιλώντας στην εφημερίδα Bild.

Ο προερχόμενος από τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Πέτερ Ραμσάουερ δηλώνει στην εφημερίδα ότι «δεν πρέπει να δοθεί τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα» και προσθέτει: «Η καθοδική πορεία δεν έχει σταματήσει. Τα χρέη συνεχίζουν να εκτοξεύονται» ενώ, σε ό,τι αφορά ελαφρύνσεις για το χρέος, σημείωσε ότι η μείωση των επιτοκίων θα αποτελούσε για την Αθήνα «μοιραίο μήνυμα» και θα ήταν σαν να λέγαμε «συνεχίστε με την προχειρότητα, τη διαφθορά και την τσαπατσουλιά των αρχών – και αυτό με γερμανικό κόστος».

Από την πλευρά της Αριστεράς, η πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού Γκεζίνε Λετς τονίζει την αντίθεσή της «να συνεχίσουμε να ρίχνουμε χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο – κυρίως εάν αυτά τα χρήματα πηγαίνουν στις τράπεζες και στους εκατομμυριούχους και όχι στους ανθρώπους, οι οποίοι τα χρειάζονται πραγματικά».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Γκίντερ Κριχμπάουμ απορρίπτει το ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας ή ελαφρύνσεων για την Ελλάδα και τονίζει ότι «πρέπει να παραμείνει αμείωτη η πίεση για μεταρρυθμίσεις». Παρόμοια κριτική ασκεί και ο ειδικός του CDU για την οικονομία, Κλάους-Πέτερ Βιλς, σημειώνοντας: «Η τρόικα εξωραΐζει την ελληνική τραγωδία. Στην πραγματικότητα, τα χρέη αυξάνονται, ο προϋπολογισμός διατηρείται στη ζωή με γερμανικά χρήματα και αποκλείεται η Αθήνα να αποπληρώσει κάποτε το χρέος της».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή