H Κίνα στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό

H Κίνα στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική είναι η συμβολή της Κίνας στην ενίσχυση του τουρισμού της χώρας μας, με πρώτο βήμα, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Π. Αθανασόπουλος την πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων μεταξύ Πεκίνου – Αθήνας από το καλοκαίρι του 2011. Από το 2008, το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα αυξήθηκε κατά 202%, με αποτέλεσμα το 2013 να έρθουν στην Ελλάδα 28,3 χιλιάδες Κινέζοι τουρίστες.

Στο εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας αναφέρθηκε στην ομιλία του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, υπογραμμίζοντας ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα τον Μάιο του 2013 αποτέλεσε καταλύτη σε αυτήν την εξέλιξη. Η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου στη Δύση από την Ανατολή. Και γεωγραφικά αλλά και πολιτιστικά, τόνισε ο κ. Μηταράκης, φέρνοντας ως παράδειγμα το έντονο ενδιαφέρον του εκδηλώνουν Κινέζοι πολίτες να αποκτήσουν κατοικίες στη χώρα μας, καθιστώντας την Ελλάδα ως βάση τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Παράλληλα, ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται με επιτυχία στην Κίνα, επιχειρήσεις εξωστρεφείς που συμβάλλουν αποφασιστικά στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, τόνισε ο ίδιος και αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στη χώρα. Στον ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ στην αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ταμείου κ. Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος. Χαρακτήρισε την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού το μεγαλύτερο επενδυτικό project στη χώρα μας και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ενας όμιλος ελληνικών, κινεζικών και αραβικών συμφερόντων θα αναπτύξει αυτή την περιοχή τα επόμενα 10-15 χρόνια, επενδύοντας άμεσα περίπου 7 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των επενδύσεων και από χρήστες – αγοραστές θα είναι σαφώς υψηλότερο, τόνισε ο κ. Μανιατόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή