Με 50 εκατ. η ΕΤΕπ στο Επενδυτικό Ταμείο

Με 50 εκατ. η ΕΤΕπ στο Επενδυτικό Ταμείο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη βήμα προς τη λειτουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου γίνεται σήμερα, καθώς στις 10 το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ θα υπογράψουν συμφωνία για τη συμμετοχή της ΕΤΕπ στο Ταμείο με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ. Στην τελετή θα παραστεί και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη υπεγράφη η συμφωνία του υπουργείου Ανάπτυξης με τη γερμανική επενδυτική τράπεζα KfW για τη συμμετοχή της στη χρηματοδότηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ.

Μες στο επόμενο εικοσαήμερο αναμένεται να συσταθεί το πρώτο υποταμείο που θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, το Ταμείο Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Το υποταμείο αυτό θα μπορεί να χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κεφάλαια κίνησης, αλλά και να αναχρηματοδοτεί υφιστάμενα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μελλοντικά θα δημιουργηθούν δύο ακόμη υποταμεία, ένα με αντικείμενο την κεφαλαιουχική συμμετοχή του Ταμείου σε βιώσιμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με προοπτικές ανάπτυξης και ένα άλλο με αντικείμενο τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, κυρίως στην περιφέρεια. Στο αρχικό κεφάλαιο του Ταμείου συμμετέχουν ακόμη το ελληνικό Δημόσιο και ήδη έχουν δεσμευθεί τα 100 εκατ. ευρώ από τα 350 που θα εισφέρει συνολικά και προέρχονται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Επιπλέον, έχει υπογραφεί συμφωνία για τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ωνάση με το ποσό των 30 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή