Παράταση για την πληρωμή ΦΠΑ

Παράταση για την πληρωμή ΦΠΑ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση μέχρι τις 5 Μαΐου για την υποβολή δηλώσεων και πληρωμή των σχετικών φόρων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στα ηλεκτρονικά συστήματα. Η πτώση του ρεύματος και οι λανθασμένες ημερομηνίες για την πληρωμή του ΦΠΑ ανάγκασαν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει τις ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων και πληρωμής των φόρων. Συγκεκριμένα, η υποβολή των δηλώσεων και η πληρωμή των αντίστοιχων ποσών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τις Ο.Ε., Ε.Ε., κ.λπ. και των οριστικών δηλώσεων από μισθωτές υπηρεσίες και από ελευθέρια επαγγέλματα, οι οποίες έληγαν στις 30/04/2014 παρατείνονται μέχρι και την 5η Μαΐου 2014.

Οι ανωτέρω ημερομηνίες ισχύουν και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσικό χαρτί στις ΔΟΥ.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι την 5η Μαΐου 2014 η προθεσμία υποβολής των περιοδικών και εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ των οποίων η προθεσμία έληγε στις 30/04/2014. Ο φόρος που οφείλεται με βάση τις ανωτέρω περιοδικές δηλώσεις καταβάλλεται στο σύνολό του μέχρι 30/05/2014. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει υποβληθεί η δήλωση μέχρι τις 30 Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή