Μεγάλη αύξηση τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών

Μεγάλη αύξηση τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το δεξί ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για τη χώρα μας, καθώς οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό καταγράφουν για τον μήνα Απρίλιο διψήφια ποσοστά αύξησης σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς.

Ειδικότερα, εντυπωσιακά ξεκίνησε η σεζόν για την Κρήτη, την τουριστική «ναυαρχίδα» του ελληνικού προορισμού. Οι αεροπορικές αφίξεις ξένων τουριστών για τον Απρίλιο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου αυξήθηκαν κατά 43,2% φθάνοντας τις 109.960 έναντι 76.807 τον ίδιο μήνα του 2013. Οι αφίξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 70%, από τη Γαλλία κατά 30% και από τη Βρετανία κατά 50%, ενώ από τη Ρωσία κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Οι αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο των Χανίων αυξήθηκαν κατά 29,8% φθάνοντας τις 49.721 έναντι 38.300 τον Απρίλιο του 2013. Πρώτη αγορά με 7.886 αφίξεις ήταν η βρετανική, δεύτερη με 5.901 αφίξεις η γερμανική και τρίτη με 5.775 αφίξεις η δανική.

Στην Κέρκυρα οι αεροπορικές αφίξεις για τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 5,7% φθάνοντας σε 27.187. Πρώτη αγορά ήταν η βρετανική με αφίξεις 11.438 επισκεπτών. Για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου οι αφίξεις στον αερολιμένα της Ζακύνθου αυξήθηκαν κατά 15,3% και διαμορφώθηκαν σε 4.258 σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Για την Κεφαλονιά δεν ξεκίνησε καλά η σεζόν, καθώς οι αφίξεις τον Απρίλιο μειώθηκαν κατά 45,9% και διαμορφώθηκαν σε 2.385. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μη πραγματοποίηση πτήσεων από τη Ryanair από δύο πόλεις της Ιταλίας προς το νησί, κάτι που θα ισχύσει και για τον Μάιο. Παράλληλα, οφείλεται στην πτώση της κίνησης από τη Βρετανία.

Στο αεροδρόμιο της Κω οι αφίξεις τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν κατά 21,5%. Οι υψηλότερες αυξήσεις καταγράφηκαν από τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ουκρανία και τη Γαλλία. Οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό στη Ρόδο αυξήθηκαν κατά 23,7% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φθάνοντας σε 59.386.

Για τον Απρίλιο ο αριθμός των αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό στη Λέσβο αυξήθηκε κατά 81,8% φθάνοντας τις 2.405 σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Φέτος προσγειώθηκαν στο νησί 18 αεροπλάνα από 10 πέρυσι. Eνδεικτικό του ενδιαφέροντος των ξένων για τον ελληνικό προορισμό είναι η έλευση νωρίτερα από άλλες χρονιές εκπροσώπων tour operator για τη σύναψη των συμβολαίων του 2015, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου. Ειδικά για το νησί της Λέσβου, προσθέτει ότι μερίδα εκπροσώπων των Τ.Ο. ζήτησε μειώσεις τιμών, όμως εκτιμά ως πιθανότερη εξέλιξη τα περισσότερα συμβόλαια να κλειστούν στις ίδιες τιμές με αυτές που ισχύουν φέτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή