Σημαντική υποχώρηση στις αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων

Σημαντική υποχώρηση στις αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με τους επενδυτές να δείχνουν "ανακούφιση" μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής μάχης. Αυτή τη στιγμή η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται στα επίπεδα του 6,10%, όταν την Παρασκευή είχε διαμορφωθεί στα επίπεδα του 6,40%. Αναλυτές της αγοράς αναφέρουν ότι αυτό το "μίνι ράλι" οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές εκτιμούν πως δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές και ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός παραμένει σταθερός μετά τις ευρωεκλογές για να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος.

Με τις ευρωεκλογές να αποτελούν παρελθόν, οι επενδυτές εστιάζουν τώρα την προσοχή τους στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την επόμενη εβδομάδα, στην οποία αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας της Ευρωζώνης, τα οποία θα στηρίξουν περαιτέρω τα ομόλογα της Ευρωζώνης με χαμηλότερο αξιόχρεο.

Οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων διατηρήθηκαν σταθερές στο 1,82%, καθώς η αγορά υποβάθμισε για την ώρα τον θρίαμβο του «Εθνικού Μετώπου» της Μαρί Λεπέν, το οποίο είναι κατά του ευρώ και της μετανάστευσης, και επικεντρώθηκε αντίθετα στην ισορροπία των δυνάμεων στην Ευρωβουλή, η οποία εξακολουθεί να είναι υπέρ των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 9 μονάδες βάσης στο 3,06%, καθώς το κεντροαριστερό κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι νίκησε το «Κίνημα 5 αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο.

Η απόδοση για τα ισπανικά ομόλογα διαμορφώθηκε στο 2,93%, σημειώνοντας μείωση κατά 6 μονάδες βάσης.

Τα κόμματα που είναι επικριτικά προς την ΕΕ υπερδιπλασίασαν τις έδρες τους, καθώς οι πολίτες ψήφισαν στην Ευρώπη διαμαρτυρόμενοι για τη λιτότητα και την ανεργία, αλλά οι επενδυτές ομολόγων επικέντρωσαν την προσοχή τους στο ότι την πλειοψηφία των εδρών του Ευρωκοινοβουλίου θα την έχουν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή