Στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από τις αρχές του 2015 η Ελλάδα

Στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από τις αρχές του 2015 η Ελλάδα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα ενσωματωθεί, από τις αρχές του 2015, η Ελλάδα,μαζί με την Ιταλία, τη Σλοβενία και τη Γαλλία, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), Αναστάσιος Γκάρης, μιλώντας στον “8ο Ενεργειακό Διάλογο Νοτιοανατολικής Ευρώπης”,οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη. “Όταν έχεις μια ενωμένη αγορά, χρησιμοποιείς της παραγωγικές μονάδες σου με το λιγότερο κόστος”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε, δε, ότι ο ΛΑΓΗΕ θα προχωρήσει στην υλοποίηση αγορών παραγώγων.

 Η ΔΕΗ μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία βιώσιμης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, επισήμανε ο επικεφαλής ρυθμιστικού πλαισίου και αγορών εξωτερικού της εταιρείας Παύλος, Μπαξεβάνης. Πρόσθεσε, δε, ότι η αγορά ενέργειας στην περιοχή πρέπει να αναδομηθεί και απαιτείται μεγαλύτερο επίπεδο ενοποίησης. Το συνέδριο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπό την αιγίδα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ και με την υποστήριξη διεθνών και τοπικών οργανισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή