Λιανικές πωλήσεις: Άλμα 7,3% τον Απρίλιο, λόγω εκπτώσεων, Πάσχα

Λιανικές πωλήσεις: Άλμα 7,3% τον Απρίλιο, λόγω εκπτώσεων, Πάσχα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 7,3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Απρίλιο εφέτος, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφεται στα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης (λόγω των εκπτώσεων), καθώς και στα καταστήματα με είδη δώρων, λόγω της εορτής του Πάσχα, η οποία, επίσης, επέφερε, μεταξύ άλλων, αύξηση στις πωλήσεις της βενζίνης για τις μετακινήσεις εκτός αστικών κέντρων.

Ειδικότερα, η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε άνοδο του τζίρου στις εξής επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων: Ένδυση-υπόδηση (16,2%), βιβλία-χαρτικά-λοιπά είδη δώρων κλπ. (10%), τρόφιμα-ποτά-καπνός (9,8%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (8%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (6,7%) και πολυκαταστήματα (2,2%).

Στον αντίποδα, συνεχίστηκε η πτώση των πωλήσεων σε έπιπλα-ηλεκτρικά είδη-οικιακός εξοπλισμός (15,7%) και σε φαρμακευτικά-καλλυντικά (5,8%).

Συγκεκριμένα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε αύξηση 7,3% τον Απρίλιο 2014 σε σύγκριση με τον δείκτη του Απριλίου 2013, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2014 σημείωσε αύξηση 7,5%.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), σημείωσε αύξηση 3,9% σε σύγκριση με τον δείκτη του Απριλίου 2013, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2014 σημείωσε αύξηση 8,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή