Πιο ικανοποιημένοι οι Ελληνες καταναλωτές

Πιο ικανοποιημένοι οι Ελληνες καταναλωτές

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι συνθήκες στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών εξακολουθούν να βελτιώνονται για τους καταναλωτές στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη 10η έκδοση του πίνακα αποτελεσμάτων για τις καταναλωτικές αγορές, το 2013 οι επιδόσεις των καταναλωτικών αγορών στην Ελλάδα υπήρξαν καλύτερες σε σχέση με τον μέσο όρο των «28» τόσο για τις αγορές προϊόντων όσο και υπηρεσιών με επίδοση +2,1% και για τις δύο κατηγορίες.

Ο πίνακας αποτελεσμάτων για τις καταναλωτικές αγορές αποτυπώνει τις επιδόσεις 52 αγορών καταναλωτικών προϊόντων, από τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μέχρι τα καταλύματα διακοπών. Οι αγορές βαθμολογούνται από τους καταναλωτές, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται σε όλη την Ε.Ε., με βάση τέσσερις παραμέτρους: τη συγκρισιμότητα των προσφορών, την εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις, τα προβλήματα και τις καταγγελίες και, τέλος, τον βαθμό ικανοποίησής τους από τις επιχειρήσεις.

Από την έκθεση προκύπτει ότι και στις δυο κατηγορίες των αγορών παρατηρείται καλύτερη επίδοση σε σχέση με την Ε.Ε. τόσο για τη συγκρισιμότητα όσο και για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Επίσης, το 2013 σε σχέση με το 2012, παρατηρείται στην Ελλάδα βελτίωση στις επιδόσεις κατά 2,1% για τις αγορές προϊόντων και κατά 3,1% για τις αγορές υπηρεσιών. Συνολικά, σε σχέση με το 2012 παρατηρείται μια βελτίωση στις επιδόσεις όλων των αγορών στην Ελλάδα κατά 2,6%.

Σε ό,τι αφορά τις αγορές προϊόντων στην Ελλάδα οι κατηγορίες με τις καλύτερες επιδόσεις είναι: ένδυση και υπόδηση (+5,2%), μεταχειρισμένα αυτοκίνητα (+8,8%) και νέα αυτοκίνητα (+3%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή