«Παγώνει» η διαδικασία πώλησης της ΕΥΑΘ

«Παγώνει» η διαδικασία πώλησης της ΕΥΑΘ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πάγωμα» της διαδικασίας πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΕΥΑΘ ανακοίνωσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το Ταμείο θα επανεξετάσει τον τρόπο αξιοποίησης της εταιρείας, μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ, αλλά και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Πάντως, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης φαίνεται ότι έδωσε την ώθηση για «νοικοκύρεμα» της εταιρείας.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ εστάλη στη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ Α.Ε. «Η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την ΕΥΔΑΠ δημιουργεί ένα νέο δεδομένο στο θέμα της αποκρατικοποίησης των εταιρειών υδάτων. Το ΤΑΙΠΕΔ, σεβόμενο τους νομικούς θεσμούς, αλλά και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα σε επανεξέταση της διαδικασίας αξιοποίησης της ΕΥΑΘ και θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις του» αναφέρει, σημειώνοντας ότι οφείλει να υπερασπιστεί την αξιοπιστία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση 1906/14 της Ολομέλειας του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ, η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας «καθιστά αβέβαιη τη συνέχεια της εκ μέρους της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφελείας και δη ποιότητας, η οποία δεν εξασφαλίζεται πλήρως με την κρατική εποπτεία». Επισημαίνεται δε ότι «οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ παρέχονται μονοπωλιακώς σε μεγάλο πληθυσμό (…), από δίκτυα μοναδικά στην περιοχή», κάτι που ισχύει και για την ΕΥΑΘ.

Η γενική συνέλευση της εταιρείας ενέκρινε το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής πάγιων περιουσιακών στοιχείων της ΕΥΑΘ Α.Ε. προς την ΕΥΑΘ Παγίων, με το οποίο ρυθμίζονται υφιστάμενες οφειλές της πρώτης προς τη δεύτερη που εκκρεμούσαν. Καθώς και τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,285 ευρώ ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή