Σταϊκούρας: Σύντομα οι αποζημιώσεις στους ενστόλους

Σταϊκούρας: Σύντομα οι αποζημιώσεις στους ενστόλους

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να αποζημιώσει σύντομα -εντός του έτους- τους ενστόλους για τις απώλειες που υπέστησαν από τον Αύγουστο του 2012 ώς σήμερα μετέφερε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στους εκπροσώπους τους.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν χθες οι δύο πλευρές, ο κ. Σταϊκούρας, αφού πρώτα διαβεβαίωσε για τις προθέσεις της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τις αποδοχές των ενστόλων, ζήτησε λίγο χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί η νομοτεχνική μελέτη που καταρτίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν οι αποφάσεις στον κρατικό προϋπολογισμό.

Το σχέδιο στο οποίο θα καταλήξει η κυβέρνηση θα πρέπει να εγκριθεί και από την τρόικα και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ενστόλων ότι θα τους καλέσει σε νέα συνάντηση προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και θα μπορεί να τους παρουσιάσει τις λύσεις που υπάρχουν για την κάλυψη των μισθολογικών τους απωλειών. Πάντως, αν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για επέκταση της έκτακτης εισφοράς σε περίπτωση που οι ένστολοι επιμείνουν στην άμεση αποκατάστασή τους, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ενστόλων δήλωσαν στον κ. Σταϊκούρα ότι ζητούν την άμεση αποκατάσταση των αποδοχών τους με την επιστροφή τους στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, ενώ εμφανίστηκαν πιο ελαστικοί σε ό,τι αφορά την αναδρομική επιστροφή των περικοπών που υπέστησαν από τον Ιούλιο του 2012 έως σήμερα.

Οπως δήλωσε ο κ. Χρ. Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε ότι θα ζητήσει νομοτεχνική μελέτη για να προσδιοριστεί επακριβώς το κόστος των συγκεκριμένων αποφάσεων επί του προϋπολογισμού και πρόσθεσε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για συγκεκριμένο τρόπο αποζημίωσης των ενστόλων.

Να σημειωθεί ότι υπολογίζεται πως για την αναδρομική επιστροφή των περικοπών θα απαιτηθούν περί τα 550 εκατ. ευρώ και για την επιστροφή των αποδοχών των ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα ετήσιας απόδοσης 200 εκατ. ευρώ.

Μετά τις χθεσινές συναντήσεις, ο κ. Σπ. Περβαινάς, εκπρόσωπος των αποστράτων, δήλωσε ότι οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν με το υπουργείο τη σταδιακή και σε βάθος χρόνου εξόφλησή τους, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 δήλωσε ότι ζητούν να γίνει άμεσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή