Αναβλήθηκε το ταξίδι του Ντιμόν στην Αθήνα για λόγους υγείας

Αναβλήθηκε το ταξίδι του Ντιμόν στην Αθήνα για λόγους υγείας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική συνομιλία είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με κύκλους σε γνώση των επαφών αυτών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase & Co. Τζέιμι Ντιμόν, ο οποίος ματαίωσε, όπως εξήγησε, για λόγους υγείας την επίσκεψή του χθες στην Αθήνα αλλά και την περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που θα ακολουθούσε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Οι γιατροί του διακεκριμένου Αμερικανού τραπεζίτη, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ελληνα πρωθυπουργό με τον οποίο έχει συναντηθεί επανειλημμένως στις ΗΠΑ, διέγνωσαν ότι έχει καρκίνο στον λάρυγγα και θα χρειαστεί άμεσα θεραπεία. Ο ελληνικής καταγωγής 58χρονος Τζέιμι Ντιμόν, ένας από του ισχυρότερους ανθρώπους της Wall Street, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, ξημερώματα ώρα Ελλάδος, στο διοικητικό συμβούλιο και στους εργαζομένους της τράπεζας ότι θα περιορίσει τα ταξίδια για όσο διαρκεί η θεραπεία του, αλλά και ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του ομίλου της JP Morgan κατά τη διάρκεια των οκτώ εβδομάδων χημειοθεραπείας.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, ο Ντιμόν πιστώνεται μεγάλο ποσοστό της επιτυχούς προσπάθειας της Αθήνας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών, ενώ φέρεται να βοήθησε σημαντικά στην καλλιέργεια έμπρακτου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα ελληνικά ομόλογα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή