Για όγδοο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούνιο

Για όγδοο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούνιο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότερες ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων σε επίπεδο μηνός που έχουν καταγραφεί μες στο 2014 έγιναν τον Ιούνιο, αγγίζοντας τις 8.000. Μάλιστα, οι επιδόσεις του Ιουνίου είναι οι καλύτερες από τον Ιανουάριο του 2012, μήνας κατά τον οποίο παραδοσιακά γίνονται πολλές ταξινομήσεις, καθώς τα τελευταία χρόνια ανακοινώνεται περί τα τέλη Δεκεμβρίου η συνέχιση της απόσυρσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), τον Ιούνιο ταξινομήθηκαν 7.964 επιβατηγά αυτοκίνητα έναντι 5.648 τον Ιούνιο του 2013, καταγράφοντας αύξηση 41%. Το προηγούμενο υψηλό για το 2014 είχε καταγραφεί τον Μάιο, όταν ταξινομήθηκαν 7.459 οχήματα. Οι ταξινομήσεις του Ιουνίου είναι οι περισσότερες μετά τον Ιανουάριο του 2012, οπότε και είχαν ανέλθει σε 8.451.

Το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 ταξινομήθηκαν 37.469 επιβατικά αυτοκίνητα έναντι 30.364 το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014, σημειώνοντας φέτος αύξηση κατά 23,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιούνιος είναι ο όγδοος διαδοχικός μήνας κατά τον οποίο καταγράφεται αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων. Η ανάκαμψη στην αγορά αποδίδεται σε τρεις λόγους: Πρώτον, στη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, καθώς αρκετοί καταναλωτές φοβούνται λιγότερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν να προβούν σε μεγάλες αγορές. Δεύτερον, η αύξηση του τουρισμού έχει οδηγήσει στην αύξηση αγορών αυτοκινήτων για την ενίσχυση του στόλου των τουριστικών επιχειρήσεων. Τρίτον, αρκετοί καταναλωτές προβαίνουν στην αντικατάσταση παλαιών και μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων, αγοράζοντας μικρότερα και κατά κύριο λόγο πετρελαιοκίνητα, έτσι ώστε να επωφεληθούν από το χαμηλότερο κόστος χρήσης.

Σε επίπεδο μεριδίων με βάση τις ταξινομήσεις, όλο το πρώτο εξάμηνο του 2014 στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τoyota με 11,2%, ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Nissan με 9,8%, στην τρίτη θέση είναι η Opel με 9,1%, στην τέταρτη θέση με 8,9% βρίσκεται η Volkswagen, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Fiat με 5,7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή