Στα 471,4 εκατ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α΄ 3μηνο του 2014

Στα 471,4 εκατ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α΄ 3μηνο του 2014

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 17,3% παρουσίασαν οι συνολικές ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, φθάνοντας σε 471,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία τριμήνου που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος. Ο αριθμός των αφίξεων ξένων επισκεπτών για το ίδιο διάστημα άγγιξε το 1,3 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15,4%.

Εξάλλου, τα πρώτα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων για τον Ιούνιο που συγκέντρωσε η «Κ» δείχνουν ότι οι υψηλές αυξήσεις διατηρούνται και κατά την έναρξη της αιχμής της σεζόν σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς. Για παράδειγμα, οι αφίξεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν κατά 13,2%. Στη Ρόδο οι αφίξεις από το εξωτερικό τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 10,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φθάνοντας σε 322.278. Ανοδικά κινήθηκαν και οι αφίξεις εσωτερικού στο Νησί των Ιπποτών παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,4%. Επίσης, στη Κεφαλονιά οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις για τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 3,5% φθάνοντας σε 39.565.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η δαπάνη ανά ταξίδι στο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 1,6% και η δαπάνη ανά διανυκτέρευση κατά 1,3%. Παράλληλα, αύξηση κατά 15,8% παρουσίασαν και οι διανυκτερεύσεις των ξένων τουριστών στον ελληνικό προορισμό καθώς έφθασαν σε 7,76 εκατ. Το πρώτο τρίμηνο παρουσιάζουν υστέρηση οι αφίξεις και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τη Γερμανία, μια εικόνα που αναμένεται να ανατραπεί στο υπόλοιπο της σεζόν. Επίσης, στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου παρατηρείται σημαντική αύξηση στις αφίξεις και στα έσοδα από τη Ρωσία, αν και ενδέχεται να περάσουν σε αρνητικό πεδίο στην πορεία της σεζόν. Η πιθανή αυτή εξέλιξη αποδίδεται στο ακριβό ευρώ έναντι του ρουβλίου, στη φημολογία που αναπτύχθηκε περί δυσκολιών έκδοσης βίζας για τους Ρώσους σε χώρες της Ε.Ε. και στην τάση που αναπτύσσεται για ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού στη Ρωσία. Ανοδικά ξεκίνησαν για τον ελληνικό προορισμό οι αφίξεις και τα έσοδα από την αγγλική και την αμερικανική αγορά, μια δυναμική που αναμένεται να διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή