Ο σύλλογος συνταξιούχων διαψεύδει τα περί διάλυσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Ο σύλλογος συνταξιούχων διαψεύδει τα περί διάλυσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει τα περί διάλυσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ο σύλλογος συνταξιούχων της πρώην Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας, καταλογίζoντας στον σύλλογο των εργαζομένων της Alpha Bank και στις τράπεζες προσπάθεια «εκβιαστικών διλημμάτων». Επί της ουσίας, με την ανακοίνωσή του ο σύλλογος των συνταξιούχων, μπροστά στο αδιέξοδο και την αποφασιστικότητα που δείχνουν οι σύλλογοι και η ΟΤΟΕ, επιχειρεί ένα συμβιβασμό. «Οι συνταξιούχοι δεν διεκδικούν αυξήσεις, όπως ψευδώς ανακοινώθηκε, αλλά διάλογο για να συμφωνηθούν λογικές μειώσεις της σύνταξής τους που θα επικυρωθούν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση, όπως επιβάλλει το καταστατικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης, ο σύλλογος των συνταξιούχων αμφισβητεί το ταμειακό αδιέξοδο δηλώνοντας ότι υπάρχουν αποθεματικά ύψους 230 εκατ. ευρώ που μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον για 22 έτη τις συντάξεις των μελών. Χαρακτηρίζει παραπλανητικές και ανυπόστατες τις αποφάσεις για το κλείσιμο του Ταμείου και δηλώνει ότι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί δραματική μείωση (72%) η οποία και τους οδήγησε σε προσφυγές στα δικαστήρια, όπου και δικαιώθηκαν.

Υπενθυμίζει δε ότι σε περίπτωση διάλυσης του Ταμείου, «οι εισφορές επιστρέφονται σε όσα μέλη δεν θεμελιώνουν δικαίωμα για βοήθημα και λαμβάνουν μόνο τις δικές τους εισφορές άτοκες. Επιπλέον, όσα από τα μέλη δικαιούνται επιστροφή εισφορών, θα τις λάβουν μειωμένες κατά 45%, λόγω PSI και πτώσης μετοχών, γεγονός αποτρεπτικό και ασύμφορο για τα μέλη».

Πάντως, σε παλαιότερη ανακοίνωση οι προερχόμενοι από την πρώην Ιονική εργαζόμενοι στην Alpha Bank δήλωναν ότι με βάση τα πορίσματα των αναλογιστικών μελετών το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ «έχει ζωή μόνο για λίγα έτη».

Η τελική έκβαση της διαμάχης για το Ταμείο θα κριθεί από τις αποφάσεις των μελών του. Πάντως, επιβεβαιωτική των αποφάσεων που έλαβαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι για τη διάλυση του Ταμείου ήταν και οι δηλώσεις των εκπροσώπων της ΟΤΟΕ στην «Κ». Σύμφωνα με την κ. Β. Βογιατζοπούλου, το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ οδηγείται, όντως, σε χρεοκοπία λόγω των υπέρμετρα υψηλών αυξήσεων που πρέπει να δώσει στους συνταξιούχους. Μπορεί κάποιος συμβιβασμός να σταματήσει την εξέλιξη; Σε αυτό το ερώτημα αναμένεται απάντηση του ιδίου του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή