Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τις δηλώσεις

Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τις δηλώσεις

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με την επιβολή προστίμου για εκπρόθεσμη υποβολή της φορολογικής δήλωσης κινδυνεύουν περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι. Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία καλούσε όλους τους υπόχρεους αλλά και τους λογιστές-φοροτεχνικούς να υποβάλουν τις δηλώσεις που εκκρεμούν έως την προθεσμία της 14ης Ιουλίου, «διότι νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επισύρουν την επιβολή προστίμων».

Μάλιστα, από το υπουργείο ανέφεραν ότι έως την Κυριακή είχαν υποβληθεί 4,7 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες υποβλήθηκαν περίπου άλλες 100.000 δηλώσεις. Ετσι, στο σύστημα δεν έχουν υποβληθεί περίπου 1 εκατομμύριο δηλώσεις, αν και, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, από αυτό το 1 εκατομμύριο περίπου 450.000 δηλώσεις έχουν αποθηκευτεί προσωρινά στο σύστημα.

Προειδοποίηση

Πάντως, είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που δόθηκε η παράταση για την υποβολή των δηλώσεων ο ρυθμός αποστολής των δηλώσεων υποχώρησε αισθητά. Είναι ενδεικτικό ότι από εκεί που είχε φτάσει να υποβάλλονται περίπου 180.000 δηλώσεις ημερησίως ο αριθμός συρρικνώθηκε στα επίπεδα των 100.000 δηλώσεων. Γι’ αυτό και το υπουργείο προχώρησε χθες στην προειδοποίηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα παράταση για την υποβολή των δηλώσεων.

Παρ’ όλα αυτά, στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι «ο στόχος της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το σύνολο των φορολογουμένων μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου είναι επιτεύξιμος». Και υπενθυμίζουν ότι οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του TAXIS είναι:

• Μέχρι τις 9:30 το πρωί.

• Από τις 14:00 μέχρι τις 17:00.

• Μετά τις 21:30 το βράδυ.

Ωστόσο, χθες το σύστημα του ΤAXIS ήταν κλειστό λόγω συντήρησης και αναβάθμισης από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον έχει ανοίξει και η πύλη για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων, για όσους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν στην αλλαγή όσων έχουν υποβάλει έως τώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή