Φθινόπωρο οι προσφορές για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Φθινόπωρο οι προσφορές για τα περιφερειακά αεροδρόμια

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Σεπτέμβριο, εκτός απροόπτου, θα γίνει η υποβολή προσφορών στη διαδικασία αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Και λογικά, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν δύο έως τρεις μήνες περιθώριο προκειμένου να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές. Με δεδομένο δε ότι εκκρεμεί η έγκριση της σύμβασης από το ελληνικό Δημόσιο και ότι μεσολαβεί και ο Αύγουστος, παράγοντες της αγοράς δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η υποβολή των προσφορών να γίνει ακόμη και τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον είναι υψηλό, δεδομένου ότι επτά συνολικά είναι οι ενδιαφερόμενοι για τις δύο ομάδες περιφερειακών αεροδρομίων που πρόκειται να παραχωρηθούν προς εκμετάλλευση. Κάθε ομάδα περιλαμβάνει επτά περιφερειακά αεροδρόμια. Σ’ αυτά συγκαταλέγονται τα μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, πλην του Ηρακλείου Κρήτης, για τα οποία ενδιαφέρον εξέφρασαν οι επιχειρήσεις/κοινοπραξίες των Aeroport De La Cote d’Azur, Zurich Airport – J&P ΑΒΑΧ, Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Fraport AG – Ομίλου Κοπελούζου, Vinci – Ελλάκτωρ, Corporation America – ΜΕΤΚΑ και η επενδυτική εταιρεία Advent.

Στο μεταξύ, εντός των επομένων ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί η άδεια του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος, από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ. Το τελευταίο φέρεται να έχει ξεπεράσει το θέμα του μισθώματος του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο και ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της αποκρατικοποίησης. Τα τεύχη δημοπράτησής της εκτιμάται ότι ήδη δόθηκαν στους δύο ενδιαφερόμενους επενδυτές, Intralot και PMU.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή