Πότε θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους

Πότε θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέλος Ιουλίου ή στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα λάβουν οι δικαιούχοι το κοινωνικό μέρισμα. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα, αλλά και της αναπροσαρμογής των εισοδηματικών κριτηρίων για την είσπραξή του.

Στο πλαίσιο αυτό, για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και έχουν απορριφθεί ή εκκρεμούν προς εξέταση, ως βασικό όριο εισοδήματος θα λαμβάνεται το ποσό των 7.050 ευρώ, με βάση το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει από την εκκαθάριση των αρχικών ή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2013 που αφορούν τόσο τον δικαιούχο όσο και τα προστατευόμενα τέκνα ή τα πρόσωπα που φιλοξενεί. Μάλιστα, διευκρινίζεται πως δεν απαιτείται η εκ νέου υποβολή δήλωσης από τους αιτούντες, αλλά οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) θα επεξεργαστούν τα στοιχεία που έχουν ήδη υποβληθεί.

Μετά την 14η Ιουλίου που λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2014, οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν επανεξετάζονται αυτεπαγγέλτως από τη ΓΓΔΕ με βάση τα εισοδήματα των εμπρόθεσμα υποβληθεισών φορολογικών δηλώσεων. Με αυτό το δεδομένο, η ΚΥΑ αναφέρει πως «για τις αιτήσεις που έχουν απορριφθεί βάσει της δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει της δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί 15 ημέρες μετά τη λήξη της εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014». Δηλαδή, στα τέλη Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, «η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1/10/2014 έως και τις 10/10/2014». Πέραν αυτών, να σημειωθεί ότι αυτήν την εβδομάδα θα διατεθούν 165 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 250.000 νοικοκυριά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή