Μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας

Μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την «Μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας». Σύμφωνα με πληροφορίες η διαβούλευση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 11η Ιουλίου.

«Για την υποστήριξη των προσπαθειών μεταρρύθμισης της Ελλάδας τον Μάρτιο του 2013, το ΥΔΜΗΔ και η Διεύθυνση Δημόσιας Διακυβέρνησης και Εδαφικής Ανάπτυξης του Ο.Ο.Σ.Α. ξεκίνησαν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συνεισφοράς που υπογράφηκε προκειμένου να ποσοτικοποιήσουν συνοπτικά τα διοικητικά βάρη που προκύπτουν λόγω νόμων και κανονισμών σε 13 τομείς οικονομικής δραστηριότητας», σημείωσε σε σχετική του ανακοίνωση ο υπουργός Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολούθως ο υπουργός προσέθεσε πως «με τη χρήση τυποποιημένης διεθνούς μεθοδολογίας, η έκθεση του ΟΟΣΑ εντόπισε διοικητικά βάρη ύψους 3,28 δισεκατομμυρίων ευρώ και διοικητικό κόστος ύψους 4,08 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 13 βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας χρησιμοποιώντας την ελληνική εκδοχή του διεθνώς αναγνωρισμένου Τυποποιημένου Μοντέλου Κόστους».

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κοστολογείται το βάρος που υφίστανται οι επιχειρήσεις κατά τις συναλλαγές τους με τη δημόσια διοίκηση, ειδικά σε σχέση με τη συμπλήρωση εντύπων προκειμένου να συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις πληροφόρησης που επιβάλλονται από τη νομοθεσία. Όπως αποδεικνύεται από τα δεδομένα, περισσότερα από τα ¾ των διοικητικών βαρών που μετρήθηκαν αφορούν 3 τομείς προτεραιότητας : ΦΠΑ, Εταιρικό Δίκαιο και Δημόσιες Συμβάσεις.

 Δείτε αναλυτικά το σχέδιο νόμου: «Μείωση Διοικητικών Βάρων σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή