Σαφάρι ελέγχων για την έκδοση αποδείξεων

Σαφάρι ελέγχων για την έκδοση αποδείξεων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εντατικοποίηση των ελέγχων για φαινόμενα φοροδιαφυγής προχωράει το υπουργείο Οικονομικών, με τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων στην αγορά. Μετά τις καθυστερήσεις και τους ελάχιστους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί έως τώρα, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Αικατερίνη Σαββαΐδου, έδωσε οδηγίες στους εφοριακούς να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου. Οι προϊστάμενοι των εφοριών θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη συγκρότηση και λειτουργία συνεργείων μερικών επιτόπιων ελέγχων που καθένα από αυτά θα αποτελείται από δύο τουλάχιστον υπαλλήλους, ενώ τα εν λόγω συνεργεία θα κληθούν να διενεργούν επιτόπιους ελέγχους καθόλη τη διάρκεια της ημέρας (πρωί, απόγευμα και βράδυ), καθώς και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Μάλιστα, οι έλεγχοι θα αφορούν και στους πελάτες των καταστημάτων. Οπως αναφέρεται στην εγκύκλιο της ΓΓΔΕ «κάθε συνεργείο μερικού επιτόπιου ελέγχου, όταν διαπιστώνει διακίνηση αγαθών στον δρόμο ή έξοδο πελατών από κάθε είδους επαγγελματική εγκατάσταση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών ή ελέγχου σε καταστήματα εστίασης, θα ζητά το προβλεπόμενο φορολογικό στοιχείο». Στο πλαίσιο αυτό, εάν οι ελεγκτές διαπιστώνουν από τους πελάτες πως το κατάστημα δεν έχει εκδώσει αποδείξεις, τότε θα εισέρχονται σε αυτό για να διενεργήσουν τον έλεγχο.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές θα αναφέρουν την ιδιότητά τους και θα επιδεικνύουν την εντολή ελέγχου και την αστυνομική τους ταυτότητα. Στη συνέχεια θα επαληθεύουν την παράβαση, θεωρώντας ταυτόχρονα τα βιβλία και τα στοιχεία της επιχείρησης και μετέπειτα θα ελέγχουν αν αποδόθηκαν οι επιρριπτόμενοι και παρακρατούμενοι φόροι.

Στην κορυφή της λίστας των ελεγκτών βρίσκονται καταστήματα όπως ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές, πιτσαρίες καφενεία, μπαρ, όπου θα επιβάλλεται η είσοδος εντός του καταστήματος ή στους περιβάλλοντες χώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή