ΣΥΘΗΑ: προσαυξήσεις στην εγγυημένη τιμή

ΣΥΘΗΑ: προσαυξήσεις στην εγγυημένη τιμή

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε γενναίες προσαυξήσεις στην εγγυημένη τιμή ενέργειας που παράγεται από σταθμούς Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΥΘΗΑ) και χρησιμοποιείται για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κάνοντας αποδεκτή σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη Μικρή ΔΕΗ. Την τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές Δράμας Δημήτριος Κυριαζής και Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σύμφωνα με αυτή, στην περίπτωση που σε σταθμό Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης η παραγόμενη θερμική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και εφόσον η παραγωγή αγροτικών προϊόντων αποτελεί την κύρια δραστηριότητα του παραγωγού αλλά και η ενέργεια διατίθεται μέσω δικτύου τηλεθέρμανσης πόλεων, το σταθερό τμήμα της τιμής της προσαυξάνεται σε ποσοστό 45%. Σε περίπτωση που τα παραγόμενα καυσαέρια από τους σταθμούς της συγκεκριμένης κατηγορίας αξιοποιούνται για γεωργικούς σκοπούς, το σταθερό τίμημα της τιμής προσαυξάνεται επιπλέον σε ποσοστό 17%. Οι αντίστοιχες προτεινόμενες προσαυξήσεις από τους δύο βουλευτές ήταν 50% και 16%. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν αναδρομικά από την πρώτη ημέρα έναρξης ισχύος του νόμου 4254/2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή