Βιομηχανία: Αύξηση της παραγωγής 1,8% τον Μάιο

Βιομηχανία: Αύξηση της παραγωγής 1,8% τον Μάιο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 1,8% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Μάιο, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε κατά 1,2%, λόγω κυρίως της ανόδου της παραγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 1,8%, τον Μάιο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2013, έναντι μείωσης 5,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012.

Η εξέλιξη αυτή, οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

α. Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων κατά 17,5%

β. Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 1,2%. Στην άνοδο αυτή συνέβαλε, κυρίως, η αύξηση στην παραγωγή βασικών μετάλλων (15%), κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (12,9%) και ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων (122,9%). Στον αντίποδα, συνεχίζεται η πτώση στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, όπως ποτών (14,3%), κλωστοϋφαντουργικών υλών (3,3%), ειδών ένδυσης (11,9%) και δερμάτων- ειδών υπόδησης (15,3%)

γ. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 0,1%, και

δ. Στην αύξηση του δείκτη παροχής νερού κατά 0,1%.

Το α΄ πεντάμηνο εφέτος, ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 0,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Μαΐου 2013, έναντι μείωσης 3,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή