Alpha Bank: Ενδείξεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

Alpha Bank: Ενδείξεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνεχής καταγραφή ενδείξεων ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την πρόσφατη αποδέσμευση της νέας δόσης του 1 δισ. ευρώ από το Eurogroup, καθώς και η συστηματική προώθηση των προαπαιτουμένων για την αποδέσμευση και της επόμενης δόσης, για την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δημιουργούν συνθήκες περαιτέρω τόνωσης της εμπιστοσύνης ότι η χώρα βαδίζει στον σωστό δρόμο, αναφέρει στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων η Alpha Bank.

Οπως επισημαίνει η τράπεζα, αυτές οι προοπτικές επιβεβαιώνονται άλλωστε και με την έκδοση 6μηνων εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου με επιτόκιο 2,05% από 2,15% που είχε επιτευχθεί στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία της 10/6 και από 3,6% στη δημοπρασία της 4ης Μαρτίου.

Επίσης, προσθέτει η τράπεζα, σε ένα εξαιρετικά δυσμενές διεθνές επενδυτικό περιβάλλον, που επιδεινώθηκε ξαφνικά τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω σοβαρών διαταραχών στο τραπεζικό σύστημα της Πορτογαλίας, η Ελλάδα προχώρησε την 10.7.2014 στην έκδοση 3ετούς ομολόγου (συμπληρώνοντας σταδιακά την καμπύλη αποδόσεών της), από το οποίο άντλησε 1,5 δισ. ευρώ, με σημαντικά μειωμένο επιτόκιο 3,5%. Στις ευνοϊκές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία προστίθενται μεταξύ άλλων:

l  Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση κατά 1,8% σε ετήσια βάση τον Μάιο 2014.

l  Η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας αυξήθηκε σημαντικά στο 64,1% στο πρώτο πεντάμηνο έναντι 51,0% που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο πεντάμηνο του 2013.

Οι εισαγωγές αγαθών, με βάση τα στοιχεία εμπορευματικών συναλλαγών της ΕΛΣΤΑΤ, σημείωσαν αύξηση κατά 2,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή