Η ατζέντα του επόμενου ελέγχου και τα προαπαιτούμενα στο επίκεντρο

Η ατζέντα του επόμενου ελέγχου και τα προαπαιτούμενα στο επίκεντρο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να διαμορφωθεί η ατζέντα του επίσημου ελέγχου που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και ταυτόχρονα να κλείσουν νωρίτερα όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες οι επαφές των επικεφαλής της τρόικας με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Την Κυριακή οι δύο πλευρές είχαν «ρεπό». Γεγονός το οποίο είναι ενδεικτικό της μικρής σημασίας αυτού του ελέγχου. Μικρή σημασία γιατί δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις. Κατά τα άλλα οι συζητήσεις είναι ιδιαιτέρως σημαντικές, αφού από αυτές θα καθοριστεί η ατζέντα του ελέγχου του Σεπτεμβρίου.

Η τρόικα έδειξε τις διαθέσεις της με το καλημέρα. Πρώτα έθεσε βέτο στις φοροελαφρύνσεις που επιδιώκει η κυβέρνηση και στη συνέχεια συναντήθηκε με τους υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναδεικνύοντας τα συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια ως σημαντικά για τον επίσημο έλεγχο.

Σήμερα, οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γ. Μανιάτη, όπου θα συζητηθεί το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, καθώς και της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας. Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέο ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη, που την Τετάρτη αναχωρεί από την Αθήνα για να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής.

Πάντως, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι εκτός από τον στόχο της διαμόρφωσης της ατζέντας του επίσημου ελέγχου του Σεπτεμβρίου, εξίσου σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να κλείσει και το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων άμεσα που θα αποδεσμεύσει την δεύτερη υποδόση του καλοκαιριού ύψους 1 δις ευρώ.

Μάλιστα, τα ίδια στελέχη διαβεβαιώνουν πως εντός των επόμενων εβδομάδων θα έρθουν στη Βουλή και τα άλλα προαπαιτούμενα μέτρα – πλην της ΔΕΗ που ψηφίστηκε – καθώς η δέσμευση της κυβέρνησης για υιοθέτησή τους έως τις αρχές Αυγούστου, παραμένει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή