ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων

ΥΠΟΙΚ: Ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων

Μετά τη χθεσινή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος, το  υπουργείο Οικονομικών αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ότι κατά την τελευταία ημέρα υποβλήθηκαν 276.000 φορολογικές δηλώσεις, με το σύνολό τους να διαμορφώνεται στις 5.812.000.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι σε μια εβδομάδα υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά 90.000 τροποποιητικές δηλώσεις, ενώ αντίστοιχα το 2013 το ίδιο πλήθος δηλώσεων υποβλήθηκε χειρόγραφα και εκκαθαρίστηκε από τις Δ.Ο.Υ. μετά τον Οκτώβριο του 2013.

Με την παράταση των 14 ημερών που δόθηκε εκτιμάται ότι το 99% περίπου των φορολογούμενων υπέβαλαν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση.

Το υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί τους φορολογούμενους για την ανταπόκρισή τους, καθώς και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών που εργάστηκαν για την ομαλή πορεία της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Επίσης και τους λογιστές για την προσπάθεια και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Σε ό,τι αφορά τη ροή των δηλώσεων επισημαίνουμε ότι:

– Την πρώτη ημέρα υποδοχής δηλώσεων, δηλαδή στις 20 Μαρτίου 2014, υπέβαλαν δήλωση 78 φορολογούμενοι και την τελευταία ημέρα 276.000.

– Ένας στους πέντε φορολογούμενους υπέβαλε δήλωση την τελευταία εβδομάδα.

– Έξι στους δέκα φορολογούμενους υπέβαλαν δήλωση τον τελευταίο μήνα.

Η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής φορολογικών δηλώσεων αποτελεί σημαντικό βήμα για το μέλλον και μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε συνέχεια με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.