Την Τετάρτη νέα συνάντηση Κεγκέρογλου – τρόικας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Την Τετάρτη νέα συνάντηση Κεγκέρογλου – τρόικας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, του υφυπουργού, Βασίλη Κεγκέρογλου, και της γενικής γραμματέως, Άννας Στρατινάκη, με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Όπως ανέφερε, μετά τη συνάντηση, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, εξετάσθηκαν τα οικονομικά των ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και η εφαρμογή του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, θεσμός της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των τελευταίων ετών, όπως την χαρακτήρισε το στέλεχος του υπουργείου.

Οι λεπτομέρειες της εφαρμογής του νέου θεσμού θα εξετασθούν σε νέα συνάντηση της τρόικας με τον κ. Κεγκέρογλου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 14.00, στο υπουργείο Εργασίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει από την τρόικα να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας τον συντονισμό του συνόλου των προνοιακών επιδομάτων, που χορηγούνται από άλλα υπουργεία, όπως το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να υπάρχει έλεγχος των δαπανών και αποτελεσματικότερος καταμερισμός σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η ίδια πηγή ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη σημερινή συνάντηση δεν ετέθησαν θέματα εργασιακών σχέσεων.

Σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά Ταμεία, σημείωσε πως επιβεβαιώθηκε η ταμειακή επάρκεια του συστήματος και τόνισε ότι κατά το πρώτο επτάμηνο του 2014 έχει απορροφηθεί το 57,33% της κρατικής επιχορήγησης, αντί του 58,33% που είχε προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή