Σύντομα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεργία εργαζομένων στον προβλήτα ΙΙ του ΣΕΠ

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ομάδα εργαζομένων που απασχολούνται στον προβλήτα ΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, που τελεί υπό τη διαχείριση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ). Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εργαζόμενους τους οποίους προμηθεύει στον ΣΕΠ η Daikinisis Port, θυγατρική της ΕΛΓΕΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για τη σχετική κινητοποίηση ήταν αντεγκλήσεις μεταξύ στελεχών της Diakinisis Port και των υπολοίπων εργαζομένων του ΣΕΠ, οι οποίες κλιμακώθηκαν και οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο του προβλήτα ΙΙ και στη διατύπωση εργασιακών αιτημάτων, όπως η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η δημιουργία σωματείου εργαζομένων. Τόσο η διοίκηση της Diakinisis Port, όσο και ο ΣΕΠ, με τη βοήθεια νομικών συμβούλων, κατέβαλλαν μέχρι αργά το απόγευμα συντονισμένες προσπάθειες, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η εργασιακή ειρήνη στον προβλήτα.

Νέα μείωση 2,6% υπέστη η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον Μάιο εφέτος, σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Μαΐου 2013, έναντι μείωσης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012 και πλέον αριθμεί 1.878 πλοία. H ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) ανήλθε σε 44.417.365 κόρους και παρουσίασε αύξηση 0,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Μαΐου 2013, έναντι μείωσης 0,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012.

Ανανέωση συνεργασίας Google – Χρυσού Οδηγού

Την ανανέωση της συνεργασίας του με την Google, ως ο κύριος συνεργάτης (Premier Partner) της αμερικανικής εταιρείας, γνωστοποίησε ο Χρυσός Οδηγός. Σύμφωνα με τον Χρυσό Οδηγό, η ανανέωση αυτή έπειτα από δύο χρόνια συνεργασίας συνιστά μια ακόμη πιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των ολοκληρωμένων ψηφιακών λύσεων που παρέχει στους πελάτες του. Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που υλοποιεί ο Χρυσός Οδηγός μέσω των Google Adwords αλλά και των υπόλοιπων υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες του μέσω της σχέσης του με την Google, όπως τεχνικές βελτιστοποίησης κατάταξης ιστοσελίδων (SEO) και Search Engine Marketing (SEM). Σημειώνεται ότι ο Χρυσός Οδηγός βραβεύτηκε από την Google –πρώτη φορά για ελληνική εταιρεία– με το βραβείο «Display Champion 2013», με το οποίο κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία «display», ανάμεσα σε 33 εταιρείες από 25 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA), για την αποτελεσματικότητα των Google Adwords προς όφελος των πελατών του.

Δωρεά εφοπλιστών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου

Την επισκευή και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Σύρου ανέλαβε, μέσω σχετικής δωρεάς προς το Δημόσιο, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Η δωρεά εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 372.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας την πλήρη ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων εντός των επόμενων δύο μηνών. Σε σχετική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο υπ. Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης των ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού, σημειώνοντας ότι το υπουργείο στοχεύει στην προκήρυξη, εντός του καλοκαιριού, διαγωνισμού για την προμήθεια νέου εξοπλισμού με προσομοιωτές γέφυρας και μηχανής που αφορούν διάφορες κατηγορίες πλοίων και LNG.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή