Πέντε δεσμευτικές προσφορές για τα ακίνητα Αφάντου Ρόδου

Πέντε δεσμευτικές προσφορές για τα ακίνητα Αφάντου Ρόδου

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από τρεις προσπάθειες, τελικά το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να βρει αγοραστές για τα δύο ακίνητα  Αφάντου Ρόδου. Χθες, κατά την αποσφράγιση των προσφορών, βρέθηκαν τρεις συν δύο προσφορές για τα δύο επιμέρους ακίνητα. Συγκεκριμένα, για το ακίνητο  στα Αφάντου, που περιλαμβάνει το γήπεδο του γκολφ, υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρεία M.A. Angeliades Inc., ύψους 26,9 εκατ. ευρώ, και την εταιρεία Dimand A.E., ύψους 17,5 εκατ. ευρώ. Για το ακίνητο στα νότια Αφάντου, γνωστό ως πρώην «Φωνή της Αμερικής», υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρεία M.A. Angeliades Inc., ύψους 13,9 εκατ. ευρώ, την εταιρία Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd, ύψους 15,0 εκατ. ευρώ, και την Επιχειρήσεις Ι. Χατζηλαζάρου, ύψους 12,35 εκατ. ευρώ. Και τα δύο ακίνητα μαζί έχουν έκταση μεγαλύτερη των 1.800 στρεμμάτων.

Το ΤΑΙΠΕΔ, αφού ελέγξει τη νομιμότητα των προσφορών, θα ζητήσει από τους δύο πλειοδότες του ακινήτου στα νότια Αφάντου βελτιωμένες προσφορές. Στόχος, όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, είναι το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού ώς τις 8 Αυγούστου 2014.

Στο εξωτερικό

Παράλληλα, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση πέντε ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου που βρίσκονται στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 750 τ.μ. στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, ένα δεύτερο ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 960 τ.μ. στη Νέα Υόρκη και ένα τρίτο ακίνητο συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ. στην Πραιτώρια της Ν. Αφρικής. Στον ίδιο διαγωνισμό περιλαμβάνονται δύο ακίνητα του Δημοσίου που βρίσκονται στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς, χωρίς αποτέλεσμα.

Στην Κέρκυρα

Ακόμη, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, αποφασίστηκε η επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου Castello Bibelli στον Δήμο Κέρκυρας, προφανώς επειδή δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος.

Στην Πλάκα

Τέλος, χθες, το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε τη διαδικασία αξιοποίησης των 12 πρώτων ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου που βρίσκονται στην περιοχή της Πλάκας από το ΤΑΙΠΕΔ. Τα ακίνητα θα αξιοποιηθούν με τη σύσταση δικαιώματος επιφανείας που θα παραχωρηθεί για 99 έτη στους προτιμητέους επενδυτές/αγοραστές. Τα ακίνητα περιλαμβάνουν οικοπεδική έκταση και κάποια σχεδόν ρημαγμένα κτίρια. Εξαίρεση αποτελεί το ακίνητο επί της οδού Τριπόδων, το οποίο αναφέρεται ως αποκατεστημένο. Πρόκειται για το ακίνητο που έγινε ιδιαίτερα γνωστό από την ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» (1965) με σκηνοθέτη τον Γιώργο Τζαβέλλα.

Τα ακίνητα μπορούν να διεκδικήσουν ένας έως 12 ενδιαφερόμενοι. Ο διαγωνισμός θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις προσφορές τους για ένα ή περισσότερα ακίνητα.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει προγραμματίσει η υποβολή των προσφορών στη φάση αυτή να γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Στην περίπτωση που για ένα ακίνητο υπάρχει μία μόνο προσφορά, τότε βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του ΤΑΙΠΕΔ να ανακηρύξει τον ανάδοχο του διαγωνισμού, να ζητήσει τη βελτίωση της προσφοράς που έχει γίνει ή να κηρύξει τον διαγωνισμό για το συγκεκριμένο ακίνητο άγονο.

Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι για ένα ακίνητο, τότε οι δύο πλειοδότες περνούν στη β΄ φάση του διαγωνισμού. Πρόκειται για τη φάση που θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική δημοπρασία μεταξύ των δύο ενδιαφερομένων για το συγκεκριμένο ακίνητο. Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες μπορεί να συμπεριλάβουν περισσότερους των δύο ενδιαφερομένων μόνο στην περίπτωση που τρεις ή περισσότεροι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν ίσης αξίας προσφορές. Η διεξαγωγή της β΄ φάσης του διαγωνισμού θα καθοριστεί σε δεύτερο χρόνο από το ΤΑΙΠΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή