Σύντομα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη

Αύριο Κυριακή 27 Ιουλίου το πρωί αναμένεται να αφιχθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο. Ο λόγος για το «Aegean Odyssey», το οποίο αναμένεται στη συμπρωτεύουσα από το λιμάνι Νέσεμπαρ της Βουλγαρίας, μεταφέροντας 152 επιβάτες, κυρίως Αυστραλούς, Αμερικανούς και Βρετανούς, όπως επίσης και πλήρωμα 162 ατόμων. Το πλοίο θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη για την πόλη της Καβάλας στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Σημειωτέον ότι εντός της εβδομάδας, και συγκεκριμένα την Πέμπτη, κατέπλευσε στη Θεσσαλονίκη ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο, το «AIDA AURA», προερχόμενο από την Οδησσό. Το πλοίο μετέφερε 1.200 τουρίστες, κυρίως Γερμανούς.

Αμεση και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των συνταξιούχων

Στην απλούστευση των διαδικασιών μεταβολής αιτημάτων της Διεύθυνσης Συντάξεων του Δημοσίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) προχωρά το υπουργείο Οικονομικών σε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού του συστήματος και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, στη Διεύθυνση Συντάξεων του ΓΛΚ «εκσυγχρονίζεται η διαδικασία και δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής μεταβολής τριών βασικών κατηγοριών αιτημάτων όπου αντιστοιχούν στο 25% των συνολικών μεταβολών (άνω των 35.000 αιτημάτων το 2013)». Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται το βασικό πλαίσιο «για την αποτελεσματική, άμεση, χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των συνταξιούχων», όπως αναφέρουν από το υπουργείο, ενώ από 1ης Οκτωβρίου 2014 οι σχετικές μεταβολές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Τις ευκαιρίες για φθηνότερο ρεύμα που αναμένεται να δημιουργήσουν οι δημοπρασίες που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΗ από το φθινόπωρο σπεύδουν να αξιοποιήσουν μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές. Μια τέτοια περίπτωση είναι η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, η οποία κατέθεσε αίτηση στη ΡΑΕ για λήψη άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 100 MW και με χρονική διάρκεια ισχύος 20 ετών. Το παράδειγμα της ΤΙΤΑΝ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ενεργοβόρες βιομηχανίες, αφού το σχέδιο των δημοπρασιών (ΝΟΜΕ) που έχει επεξεργαστεί η ΡΑΕ δεν προβλέπει απευθείας πρόσβαση των μεγάλων καταναλωτών.

Θετική υποδοχή για τον «ηλεκτρονικό άγγελο»

Θετική υποδοχή εμφάνισε ο «ηλεκτρονικός άγγελος» για τα παιδιά που σερφάρουν στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για μία καινοτόμο εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα και τάμπλετ Η/Υ που προωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. με χορηγό τη Wind. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας www.cyberkid.gr και λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωσή της το cyberkid βρίσκεται ήδη στις πρώτες θέσεις στο App store (Νο 21), στην κατηγορία news, και στο Play Store (Νο 43), στην κατηγορία νέα applications. Παράλληλα, την ίδια περίοδο η επισκεψιμότητα στο ιστότοπου www.cyberkid.gr αυξήθηκε κατά 300%. Σύμφωνα με τη Wind, τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν όχι μόνο τη χρηστικότητα της εφαρμογής, αλλά και τη διαρκή ανάγκη γονέων και παιδιών για έγκυρη ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Το Cyberkit που αναπτύχθηκε από την EΛ.ΑΣ. διαθέτει «Γραμμή SOS (Cyber Alert)», η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα (touchscreen call) και σε πραγματικό χρόνο με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή