Εξι στη διεκδίκηση για την πλαζ Βουλιαγμένης

Εξι στη διεκδίκηση για την πλαζ Βουλιαγμένης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν, χθες, από ισάριθμα επιχειρηματικά σχήματα στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου για τη μακροχρόνια μίσθωση της πλαζ Βουλιαγμένης.

Οι προσφορές κατατέθηκαν από τα σχήματα: α) Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. β) Eταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε., γ) Ενωση Εταιρειών «Αpollo Investment Holdco και Lyvarian Trading Limited», δ) Ενωση προσώπων «Βλάσιος Σταθοκωστόπουλος – Porto Thermes Resorts & Spas S.A.» ε) Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε., στ) Ενωση προσώπων «Ελληνική Εταιρεία Γρανιτών ΑΒΕΕ και Αναστάσιος Α. Δράκος».

Οι φάκελοι με τις προσφορές αποσφραγίσθηκαν σε ανοικτή συνεδρίαση ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού της Εταιρείας. Το επόμενο διάστημα θα ελεγχθούν τα δικαιολογητικά και οι τεχνικές προσφορές των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό, ενώ θα δοθεί περιθώριο και για την παροχή διευκρινίσεων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ως έχει σήμερα, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών εκτιμάται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση που οι οικονομικές προσφορές των συμμετεχόντων στη διαδικασία έχουν διαφορά μικρότερη του 10% από την προσφορά του πρώτου στη σειρά κατάταξης θα προσκληθούν από την αρμόδια επιτροπή σε επόμενο στάδιο του διαγωνισμού ο πρώτος στη κατάταξη και όλοι οι διαγωνιζόμενοι των οποίων οι προσφορές έχουν διαφορά μικρότερη του 10% από αυτήν του πρώτου σε προφορική βελτίωση.

Με βάσει τους όρους του διαγωνισμού, η μίσθωση της πλαζ της Βουλιαγμένης θα έχει διάρκεια 15 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 5 έτη. Σκοπός της ΕΤΑΔ είναι η λειτουργία της οργανωμένης ακτής με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης κατ’ ελάχιστον 2.500 επισκεπτών.

Ο πλειοδότης στον διαγωνισμό θα καταβάλλει εφάπαξ το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Το ετήσιο μίσθωμα θα ανέρχεται στο 15% του ετήσιου κύκλου εργασιών με ελάχιστο ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα όπως αυτό θα διαμορφωθεί κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού. Το ελάχιστο ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα θα καταβάλλεται ετησίως σε τέσσερις τριμηνιαίες δόσεις ανά έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή