Αύξηση των εξαγωγών προς Τουρκία κατά 31% τον Ιούνιο

Αύξηση των εξαγωγών προς Τουρκία κατά 31% τον Ιούνιο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 31,1% σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές στην Τουρκία εφέτος τον Ιούνιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, και ανήλθαν σε 277 εκατ. ευρώ, από 211,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Κατά τον ίδιο μήνα οι τουρκικές εξαγωγές στην Ελλάδα αυξήθηκαν σε 91,2 εκατ. ευρώ, έναντι 82,66 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2013, σημειώνοντας αύξηση 10,4%.

Αυτά αναφέρονται σε ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στην Άγκυρα.

Κατά τον Ιούνιο τα πετρελαιοειδή κατέλαβαν εμφανώς και πάλι το μεγαλύτερο μερίδιο των ελληνικών εξαγωγών προς την Τουρκία (74%), ανερχόμενα σε αξία στα 228 εκατ. ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς ήταν μόλις 168 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας από έτος σε έτος αύξηση 35,7%, το μήνα Ιούνιο.

Άλλες σημαντικές κατηγορίες εξαγώγιμων προϊόντων μας προς Τουρκία που παρέμειναν, σε γενικές γραμμές, σταθερές ως αξία και ποσοστά στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών (με εξαίρεση το βαμβάκι, το οποίο έπεσε στα 2,2 εκατ.ευρώ) ήταν: πλαστικά (11,2 εκατ.ευρώ σύνθεση 4%), αλουμίνιο (5,4 εκατ.ευρώ, σύνθεση 2%), λέβητες και μηχανολογικός εξοπλισμός (6,2 εκατ.ευρώ σύνθεση 2,2%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή