Χ.Α.: συνολικές απώλειες 3,74% για τον Ιούλιο

Χ.Α.: συνολικές απώλειες 3,74% για τον Ιούλιο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συνολικές απώλειες 3,74% αποχαιρέτησε τον Ιούλιο η χρηματιστηριακή αγορά, καταγράφοντας πτώση στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις του μήνα. Το κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών επιδεινώθηκε από τη δεύτερη χρεοκοπία της Αργεντινής, της οικονομικής κατάρρευσης της πορτογαλέζικης τράπεζας Bank Espirio Santo αλλά και της ασθμαίνουσας αγοράς που δείχνει αδύναμη να αντιδράσει όσο περιορίζονται τα φρέσκα κεφάλαια.

Σήμερα αναμένεται και η επικείμενη έκθεση της Moody’s, για το αξιόχρεο της χώρας, καθότι οι εκθέσεις των διεθνών οίκων αξιολογούνται ως καθοριστικό βήμα στην πορεία εξόδου στις διεθνείς χρηματαγορές. 

Επισημαίνεται ότι ο διεθνής οίκος αξιολόγησης είχε αναβάλει την προγραμματισμένη για τις 4 Απριλίου 2014 αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, με τους αναλυτές να επικαλούνται την αύξηση του πολιτικού ρίσκου μετά την αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με τη Χρυσή Αυγή. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο οίκος αξιολόγησης θα αναγνωρίσει την ανοδική πορεία που έχει καταγράψει η ελληνική οικονομία σε ορισμένους τομείς, ωστόσο θα εκφράσει την ανησυχία του για την πολιτικές και τραπεζικές εξελίξεις, εστιάζοντας στο ενδεχόμενο ανάγκης νέων κεφαλαίων.

Ο πήχυς των προσδοκιών δεν θα πρέπει να είναι υψηλός, σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της Moody’s, η οποία δεν αποκλείεται να αναβαθμίσει τις προοπτικές της οικονομίας από σταθερό σε θετικό. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υπέστη απώλειες 2,16% και διολίσθησε στις 1.169,01 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 84,438 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.165,03 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 2,49%.

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Alpha Bank που υποχωρούσε 3,23% ενώ και η Εθνική Τράπεζα έχασε 2,43%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή