Πρόγραμμα αθλητισμού για παιδιά από την Kinder+Sport

Πρόγραμμα αθλητισμού για παιδιά από την Kinder+Sport

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωρεί χέρι χέρι με μιαν εταιρεία που θέλει να κάνει πράξη την εταιρική κοινωνική ευθύνη της, τότε το αποτέλεσμα της σύμπραξής τους δεν μπορεί παρά να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο. Στο Μαρούσι της Αττικής, περισσότερα από 750 παιδιά του 12ου Αθλητικού Camp του δήμου –όσα συμμετείχαν στις τρεις πρώτες περιόδους του Αθλητικού Camp– διδάχθηκαν για τις χαρές και τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός, μέσα από το πρόγραμμα Kinder+Sport της εταιρείας Ferrero. Ταυτόχρονα, τα παιδιά παρέλαβαν και ένα ιδιαίτερο δώρο από το Kinder+Sport, την «τσάντα του μικρού αθλητή» με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να επιδίδονται στο αγαπημένο άθλημά τους, που μπορεί να είναι κολύμβηση, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, τένις, τοξοβολία, τάε κβο ντο, τζούντο. Το Kinder+Sport είναι για ένα πρόγραμμα που προάγει τον αθλητισμό, τις αξίες και τα οφέλη του, μέσα από συνεργασίες με τοπικούς και εθνικούς φορείς. Εχει στόχο να μυήσει τη μελλοντική γενιά –τα σημερινά παιδιά μας– σε έναν δραστήριο τρόπο ζωής. Στηρίζει διοργανώσεις μαθητικού ενδιαφέροντος σε τοπικό επίπεδο και δίνει κίνητρα και ευκαιρίες στα παιδιά, ώστε να διδάσκονται τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής.

Με υγιή πρότυπα μέσα από τη γνωριμία των παιδιών με καταξιωμένους αθλητές, τους διδάσκει τις αξίες του Kinder+Sport, που είναι η φιλία και ο σεβασμός, η ενεργητικότητα και η διασκέδαση, η άμιλλα και το δίκαιο παιχνίδι, η συμμετοχή και η ομαδικότητα, η προσπάθεια και η επιβράβευση. «Είναι χαρά μας που η Ferrero με το πρόγραμμα αυτό στηρίζει τον αθλητισμό και φέρνει κοντά μας καταξιωμένους αθλητές, πηγή έμπνευσης και υγιή πρότυπα για τα παιδιά», δηλώνει ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. Και υπογραμμίζει ότι «σκοπός του Αθλητικού Camp του δήμου είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να δοκιμάσουν ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες και να αξιοποιήσουν δημιουργικά και ευχάριστα τους μήνες του καλοκαιριού». Οσο για τη συνεργασία του δήμου με το Kinder+Sport, θα συνεχισθεί και τους επόμενους μήνες με επιπλέον δράσεις και με τη φιλοξενία γνωστών αθλητών.

«Στόχος των δράσεών μας είναι να εμπνεύσουμε τα παιδιά να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους. Να διασκεδάζουν και να έχουν τελικά μιαν ακόμα πιο ευχάριστη ζωή. Γιατί, για το Kinder+Sport, ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και διασκέδασης», δηλώνει η κ. Εύη Γιαννίση, marketing manager της Ferrero Greece. Και εκφράζει την πεποίθηση πως τα παιδιά που είναι δραστήρια από νεαρή ηλικία, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν πιο ενεργητικοί και υγιείς ενήλικοι. «Και για το Kinder+Sport η φυσική δραστηριότητα αποτελεί βασικό θεμέλιο για την ανάπτυξη και την καλή υγεία των παιδιών».

Οπως είναι γνωστό, η Ferrero Ελλάς δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1994 και έχει έδρα το Μαρούσι. Ενώ η Ferrero International S.A. «γεννήθηκε» στην Ιταλία τη δεκαετία του 1940 και σήμερα διαθέτει συνολικά 15 εργοστάσια διατροφικών προϊόντων που είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 100 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή