ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: «Η Ελλάδα αποκαθιστά την ελκυστικότητά της στους διεθνείς επενδυτές»

ypoik-i-ellada-apokathista-tin-elkystikotita-tis-stoys-diethneis-ependytes-2038074

Για αποκατάσταση της ελκυστικότητας της Ελλάδας στους διεθνείς επενδυτές και ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τη χθεσινή αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

«H αναβάθμιση της αξιολόγησης των ελληνικών κρατικών ομολόγων από τη Moody's Investors Service κατά δύο βαθμίδες σε Caa1 από Caa3 επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα αποκαθιστά την ελκυστικότητά της στους διεθνείς επενδυτές και ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης για γρήγορη επάνοδο σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι αναφορές του οίκου στη σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, στη μεγαλύτερη μελλοντική ευελιξία της ελληνικής δημοσιονομικής πολιτικής, στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών, αλλά και στο χαμηλότερο κόστος δανεισμού και τη μείωση του κινδύνου αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους, ενισχύουν το κλίμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία.

«Στη διαδρομή μας προς ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αύξησης της απασχόλησης και ευημερίας, είναι αυτονόητη η σημασία της σταθερότητας στη χώρα μας. Είναι αυτονόητη, επίσης, και η ενότητα των Ελλήνων στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συνεχίσει με αποφασιστικότητα στο δρόμο της συνετής διαχείρισης των δημοσιονομικών μεγεθών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.