ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελάφρυνση χρέους 2,3 εκ. με τη συμβολή της «Greece Debt Free»

elafrynsi-chreoys-2-3-ek-me-ti-symvoli-tis-greece-debt-free-2038755

Στα 2,3 εκατ. ευρώ ανέρχεται συνολικά το χρέος που έχει διαγραφεί, χάρη στις δωρεές ομολόγων τού μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Greece Debt Free", ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο ίδιος «υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο αποδέχεται τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων που απέκτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Greece Debt Free" και προχωρά στην ακύρωσή τους, διαγράφοντάς τα από το σύνολο του δημοσίου χρέους. Πρόκειται για τη διαγραφή δημοσίου χρέους ονομαστικής αξίας 230 χιλ. ευρώ. Συνολικά, η διαγραφή χρέους, προσθέτοντας και αντίστοιχη της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ».

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «εκ μέρους της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ευχαριστεί το μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Greece Debt Free" για την ισχυρή συμβολισμού πρωτοβουλία που επανέλαβε. Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη διαχρονική δύναμη του Ελληνισμού» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.