Σύντομα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελβετική U-Blox εξαγόρασε την ελληνική Antcor αντί 5,2 εκατ.

Αντί 5,2 εκατ. ευρώ πουλήθηκε η μικρή ελληνική εταιρεία Antcor από την Πάτρα στην ελβετική εταιρεία U-Blox. Η συμφωνία ωστόσο περιλαμβάνει επιπλέον έσοδα για τους πωλητές, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, στο μέλλον. Η U-Blox αναπτύσσει ηλεκτρονικές διατάξεις για εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία, τις βιομηχανικές κατασκευές κ.ά. Εχει ετήσια έσοδα 200 εκατ. ευρώ και κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης 600 εκατ. ευρώ. Η Antcor είναι σχεδιαστής συστημάτων ασύρματης επικοινωνίας τεχνολογίας Wi-Fi για τρίτους που κατασκευάζουν διατάξεις για πολύ μεγαλύτερους κατασκευαστές, όπως π.χ. η Apple, κ.ά.

Πτώση 6,7% της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

Κατά 6,7% μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο και κατά 3,2% στο πρώτο εξάμηνο, σε ετήσια βάση. Η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 6,7% τον Ιούνιο οφείλεται κυρίως στη μείωση της παραγωγής των εξής κλάδων:

– Ορυχείων – Λατομείων κατά 3,7%. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

– Μεταποίησης κατά 3,6%. Κυρίως η μείωση αυτή προήλθε από τους κλάδους ποτών, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών.

– Ηλεκτρισμού κατά 18,2%.

– Παροχής νερού κατά 1,6%.

Σε 915.000 ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014, έναντι 321.000 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Αναλυτικότερα, οι τιμολογηθείσες πωλήσεις του ομίλου, κατά την περίοδο 1 Ιανουαρίου – 30 Ιουνίου, αυξήθηκαν κατά 21,9% και ανήλθαν στα 30,4 εκατ. ευρώ (24,9 εκατ. ευρώ, το 2013).

Ο δείκτης φερεγγυότητας του ομίλου (καθαρή θέση ως ποσοστό του συνόλου του ενεργητικού, χωρίς τα μετρητά και ισοδύναμα), στις 30.06.2014, ήταν 51,2%.

Με 45 νέα περιπολικά ενισχύεται το Λιμενικό

Εκδήλωση παραλαβής 45 νέων περιπολικών οχημάτων που θα διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την ενδυνάμωση του επιχειρησιακού τους έργου πραγματοποιήθηκε χθες στην Επισκευαστική Βάση του Λιμενικού Σώματος στην Ελευσίνα παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Η αγορά των περιπολικών ολοκληρώθηκε έπειτα από αποτελεσματική απορρόφηση πόρων, σε ποσοστό 95%, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων. Πρόκειται για οχήματα μοντέλου NISSAN QASHQAI 1,6 4×4 που διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό, ενώ είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Diesel. Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, η παραλαβή των νέων οχημάτων θα συμβάλλει στην ανανέωση του στόλου των χερσαίων μέσων του Λιμενικού Σώματος και της Ακτοφυλακής και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας με στόχο, μειώνοντας τον χρόνο αντίδρασης, την αμεσότερη επέμβαση στα περιστατικά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος καθώς και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της NISSAN – ΝΙΚ.Ι.ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., Νίκος Θεοχαράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή