Tρίτος φθηνότερος προορισμός η Κρήτη για τους Βρετανούς

Tρίτος φθηνότερος προορισμός η Κρήτη για τους Βρετανούς

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κρήτη είναι ο τρίτος φθηνότερος προορισμός ως προς τις τιμές δεκαπέντε βασικών καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ 14 τουριστικών περιοχών, κυρίως ευρωπαϊκών, που βρίσκονται μέσα στις επιλογές βρετανικών οικογενειών για τις διακοπές τους.

Αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας που πραγματοποίησαν τα Βρετανικά Ταχυδρομεία και συγκρίνει τις τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες που καταναλώνει μία μέση βρετανική οικογένεια κατά τη διάρκεια των διακοπών της σε δημοφιλείς προορισμούς στο εξωτερικό. Η σχετική έρευνα που αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εξετάζει τις τιμές σε 15 προϊόντα και υπηρεσίες, όπως είναι τα παιδικά είδη παραλίας, αναψυκτικά, μπίρα, ένα ποτήρι κρασί, ένα οικογενειακό γεύμα κ.ά. Η περιοχή Σάνι Μπιτς στη Βουλγαρία αναδεικνύεται ως ο φθηνότερος προορισμός για τέταρτη διαδοχικά χρονιά στην κατάταξη ανάμεσα στις 14 τουριστικές περιοχές, καθώς το συνολικό κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών φθάνει στα περίπου 83 ευρώ. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Kόστα ντελ Σολ της Ισπανίας με κόστος 100 ευρώ και στην τρίτη θέση η Κρήτη με 109 ευρώ, η οποία στην περσινή λίστα βρισκόταν στην όγδοη θέση. Ο δεύτερος ελληνικός προορισμός που συμμετέχει στην έρευνα είναι η Κέρκυρα και καταλαμβάνει την έβδομη θέση στη φετινή λίστα με κόστος 128 ευρώ. Ως πιο ακριβός προορισμός αναδεικνύεται η Νίκαια με κόστος 185 ευρώ. Φέτος αναμένεται να επισκεφθούν τον ελληνικό προορισμό περισσότεροι από 2 εκατ. Βρετανοί τουρίστες.

Στο μεταξύ, έρευνα πραγματοποίησε η Trivago για τις online ξενοδοχειακές τιμές στους τρεις δημοφιλέστερους προορισμούς των Βούλγαρων τουριστών για φέτος το καλοκαίρι, όπως είναι θέρετρα στη βουλγαρική ακτή στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Οι φθηνότερες online ξενοδοχειακές τιμές συναντώνται στα θέρετρα της Βουλγαρίας, οι οποίες ξεκινούν από 34 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα, με τις τιμές στο Σιδάρι της Κέρκυρας να ξεκινούν από 44 ευρώ, στη Θάσο από 56 ευρώ, στην Κω από 58 ευρώ και στη Σκόπελο από 59 ευρώ. Πιο ακριβός προορισμός αναδεικνύεται η Τουρκία, με τις τιμές να ξεκινούν από 64 ευρώ.

Φέτος, ο αριθμός των Βούλγαρων τουριστών στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσει τις 700.000. Στην εξέλιξη αυτή έχει βοηθήσει και η λειτουργία –από πέρυσι– του Μεθοριακού Σταθμού Νυμφαία – Μακάζα. Ομως, όπως σημειώνουν εκπρόσωποι του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας, η κίνηση θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω τόσο από Βουλγαρία όσο και από Ρουμανία αν διευθετηθεί η εκκρεμότητα ρηματικής διακοίνωσης από τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδος και Βουλγαρίας για να επιτραπεί η διέλευση και τουριστικών πούλμαν από τον εν λόγω σταθμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή