Μέτρα για το ενδεχόμενο έλλειψης φυσικού αερίου ζητεί ο Κ. Μίχαλος

Μέτρα για το ενδεχόμενο έλλειψης φυσικού αερίου ζητεί ο Κ. Μίχαλος

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και στις επιχειρήσεις δημιουργεί το εμπάργκο που έχει κηρύξει η Ρωσία, όχι μόνο στις εξαγωγές, αλλά και στην προμήθεια της χώρας μας με φυσικό αέριο, επισημαίνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Οπως τονίζει ο κ. Μίχαλος σε ανακοίνωσή του, η ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδος από τη Ρωσία είναι υψηλή και το ενδεχόμενο διακοπής ή περιορισμού της ροής του φυσικού αερίου απευθείας από τη Ρωσία ή μέσω Ουκρανίας θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και γενικότερα στην εθνική οικονομία. Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, θα πρέπει από τώρα να υπάρξει σχεδιασμός για το ενδεχόμενο έλλειψης φυσικού αερίου, καθώς από το καύσιμο εξαρτάται κατά 25% και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μίχαλος καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει την εξαγγελία της για επιστροφή στους καταναλωτές φυσικού αερίου σημαντικών ποσών που έχει εισπράξει η ΔΕΠΑ, με τη συμφωνία του περασμένου Μαρτίου μεταξύ της ΔΕΠΑ και της ρωσικής Gazprom για την αναδρομική μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή