Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις

Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τροπολογία «που αγνοεί προκλητικά κάθε ενδιαφερόμενο», όπως σημειώνει σε χθεσινή ανάρτησή του στην ηλεκτρονική του σελίδα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, η κυβέρνηση έφερε την τελευταία στιγμή τροπολογία με την οποία όλα τα Ταμεία των ελευθέρων επαγγελματιών όπως βενζινοπωλών, αρτοποιών, δικηγόρων, δημοσιογράφων, μηχανικών, συμβολαιογράφων, ιδιοκτητών εφημερίδων κ.ά. συγχωνεύονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Κύκλοι των βενζινοπωλών, όπως αναφέρει το επιμελητήριο, ήταν οργισμένοι με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια ακόμη απόφαση υποβάθμισης, έως αφανισμού του ταμείου τους. Μάλιστα θεωρούν απαράδεκτο τον εκβιασμό που τίθεται για μετατροπή σε επαγγελματικό ταμείο αν δεν αποδεχθούν την ένταξη. Τα επαγγελματικά ταμεία ως γνωστόν είναι εθελοντικά, πράγμα που δεν διαφέρει από την ιδιωτική ασφάλιση σε ασφαλιστικές εταιρείες, άρα δεν έχουν και πολλούς λόγους οι ασφαλισμένοι να είναι σε αυτά. Αν δεν δεχθούν, θα περάσουν στα ισχύοντα στο ΕΤΕΑ με αποτέλεσμα το συνεχές «κούρεμα» των συντάξεων. «Οπως ακριβώς συνέβη με τους ενστόλους, αν τα συνδικαλιστικά όργανα των παραπάνω επαγγελμάτων δεν πάρουν το ρίσκο να συστήσουν επαγγελματικά ταμεία έως τις 30 Ιουνίου 2015, θα ενταχθούν στο ΕΤΕΑ», σημειώνεται σχετικά στην ανάρτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή