ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διακρίσεις ελληνικών προορισμών και ξενοδοχειακών υποδομών

diakriseis-ellinikon-proorismon-kai-xenodocheiakon-ypodomon-2039492

Τη 15η θέση μεταξύ των πιο ελκυστικών προορισμών στον κόσμο με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις για ταξιδιώτες με κατοικίδια ζώα κατέλαβε η Ελλάδα, βάσει της βαθμολογίας που έδωσαν οι χρήστες της Trivago στη Ρωσία, που πραγματοποίησε τη σχετική έρευνα. Παράλληλα, σε άλλες έρευνες της διεθνούς μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών στην Πολωνία και στη Βουλγαρία ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί βρέθηκαν μέσα στις δέκα δημοφιλέστερες επιλογές διακοπών για τους κατοίκους τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Trivago στη Ρωσία η οποία περιλαμβάνει 70 χώρες, η Ελλάδα βρέθηκε υψηλά στη λίστα με τις πιο ελκυστικές χώρες που διαθέτουν ξενοδοχειακές υποδομές για ταξιδιώτες με κατοικίδια ζώα λαμβάνοντας βαθμολογία 31%. Από τις πρώτες δεκαπέντε θέσεις τις εννέα κατέλαβαν χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Ειδικότερα, την πρώτη θέση στη σχετική λίστα κατέλαβε η Σλοβενία με βαθμολογία 52,9%, και ακολούθησαν η Τσεχία με 42,2%, η Ουκρανία με 41,8% η Γαλλία με 40,4% και η Σλοβακία με 40%.

Εξάλλου, μέσα στους δέκα δημοφιλέστερους προορισμούς των Βούλγαρων τουριστών για τον Αύγουστο με βάσει τις on-line αναζητήσεις τους βρίσκονται και δύο ελληνικοί σύμφωνα με τελευταία έρευνα του τμήματος της Τrivago στη γειτονική χώρα. Πρόκειται για τους προορισμούς της Κεραμωτής και της Θεσσαλονίκης οι οποίοι διαθέτουν και τις χαμηλότερες ξενοδοχειακές τιμές μεταξύ των δέκα δημοφιλέστερων επιλογών για διακοπές των Βούλγαρων τουριστών. Ετσι, η μέση on-line τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο των τουριστικών καταλυμάτων στην Κεραμωτή διαμορφώνεται στα 59 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη στα 73 ευρώ. Πρώτη επιλογή τους είναι το Λονδίνο με μέση τιμή 209 ευρώ, και ακολουθούν η Βαρκελώνη με 133 ευρώ, η Κωνσταντινούπολη με 109 ευρώ, το Παρίσι με 164 ευρώ, η Ρώμη με 115 ευρώ, η Βιέννη με 112 ευρώ το Ντουμπάι με 140 ευρώ και το Κουσάντασι με 92 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με άλλη έρευνα της Trivago μέσα στους δέκα δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Πολωνούς τουρίστες τον Αύγουστο βρίσκεται η χώρα της Μυκόνου. Oι άλλοι προορισμοί βρίσκονται στις ΗΠΑ, στην Αυστρία, στην Ελβετία και στη Γαλλία.

Οι διακρίσεις όμως του ελληνικού προορισμού επεκτείνονται φέτος και στο ξενοδοχειακό του δυναμικό. Σε έρευνα που δημοσιοποίησε από το Nτίσελντορφ προχθές η Trivago με τα δέκα ξενοδοχεία στην Ευρώπη που προσφέρουν στους επισκέπτες τους εξαιρετικές πισίνες συμπεριέλαβε και δύο ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Bill & Coo Suites and Lounge στη Μύκονο που αναφέρεται πρώτο στη σχετική λίστα και για το ξενοδοχείο Dionysos στη Ρόδο που βρίσκεται στην όγδοη θέση. Οι άλλες ξενοδοχειακές μονάδες με εξαιρετικές πισίνες της σχετικής λίστας βρίσκονται στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Ελβετία, στο Μονακό, στην Τουρκία και στην Πορτογαλία.