«Επιβεβλημένες οι αποζημιώσεις παραγωγών»

«Επιβεβλημένες οι αποζημιώσεις παραγωγών»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αναγκαία η συνεννόηση με αμοιβαίες υποχωρήσεις» κρίνει το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την κρίση η οποία δημιουργήθηκε λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας για την εισαγωγή αγροτικών και άλλων προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο σημειώνει ότι η αποζημίωση των Ελλήνων παραγωγών που επλήγησαν (όπως και άλλων εταιρειών που συνδέονται μαζί τους π.χ. αυτοκινητιστές) θεωρείται επιβεβλημένη είτε μέσω κοινοτικών ή ακόμη και εθνικών πόρων, ενώ θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε οι αποζημιώσεις αυτές να καταβληθούν έγκαιρα στους δικαιούχους.

Ομοίως θεωρείται επιβεβλημένη κατά το επιμελητήριο, η άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για τη διοχέτευση κατά το δυνατόν της αδιάθετης παραγωγής, που αφορά κυρίως νωπά προϊόντα, όπως και η άμεση κατάρτιση ενός ευρωπαϊκού και εθνικού στρατηγικού σχεδίου αντιμετώπισης της εμπορικής κρίσης.

«Αυτό το στρατηγικό σχέδιο έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι η Ρωσία έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες με στόχο τον ανεφοδιασμό της χώρας με προϊόντα (κυρίως αγροτικά), τα οποία μέχρι χθες προέρχονταν από ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως από την Ελλάδα. Αυτό λοιπόν μπορεί να σημαίνει τον μελλοντικό αποκλεισμό των ελληνικών προϊόντων από τη ρωσική αγορά, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια».

Το επιμελητήριο υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος για την Ευρωζώνη, η σημερινή κρίση να παραγάγει και ενεργειακή κρίση, αφού μεγάλο μέρος της Ευρώπης τροφοδοτείται με ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, ενώ κρίνεται ότι πέραν των άμεσων αρνητικών επιπτώσεων στις εξαγωγές και στον τουρισμό, αν υπάρξει περαιτέρω ένταση και παραταθεί χρονικά η κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις συνολικά στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή