Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ για την κατασκευή 16 ξενοδοχείων

Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ για την κατασκευή 16 ξενοδοχείων

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε διαδοχικές αποφάσεις που υπέγραψε πρόσφατα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του επενδυτικού νόμου σειράς επιχειρηματικών σχεδίων για την κατασκευή 16 ξενοδοχείων σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Κεφαλονιά, Ιο και Πύλο.

Πρόκειται για νέες ξενοδοχειακές μονάδες, το συνολικό και επιλέξιμο ενισχυόμενο κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Μykonos S.A. που αφορά τη δημιουργία 4 ξενοδοχειακών μονάδων κατηγορίας 4 αστέρων και δυναμικότητας 127 κλινών στον Αγιο Στέφανο Μυκόνου. Το συνολικό και επιλέξιμο ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 4,37 εκατ. ευρώ. Επίσης, εγκρίθηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Ακτές Κυκλάδων Α.Ε. που αφορά τη δημιουργία 4 ξενοδοχειακών μονάδων κατηγορίας 4 αστέρων και δυναμικότητας 157 κλινών, επίσης, στον Αγιο Στέφανο Μυκόνου. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 15,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 5,4 εκατ. ευρώ. Για τη δημιουργία 3 ξενοδοχείων τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 3 αστέρων στη Μεσσαριά Σαντορίνης εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Σαντορίνη Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 8,1 εκατ. ευρώ, ενώ η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 1,2 εκατ. ευρώ. Νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων θα κατασκευάσει στη Χερσόνησο Ηρακλείου η επιχείρηση Καράτζη Βιομηχανικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Α.Ε. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση υπαγωγής του σχεδίου στις διατάξεις του επενδυτικού νόμου, το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 14,3 εκατ. ευρώ, ενώ η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 4,28 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η υπαγωγή σχεδίου της επιχείρησης Ξενία Εξπερ Α.Ε. για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων και δυναμικότητας 285 δωματίων στον Πλατανιά Κρήτης. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 41,35 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 12,4 εκατ. ευρώ.

Για τη δημιουργία ξενοδοχείου επιπλωμένων διαμερισμάτων 4 αστέρων και δυναμικότητας 55 κλινών στην Κεφαλονιά εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Φωκάς Α.Ε. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 3,93 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 1,97 εκατ. ευρώ. Για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων και δυναμικότητας 62 κλινών στην Ιο εγκρίθηκε η υπαγωγή του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας Lucas A.E. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 5,23 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 1,83 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, εγκρίθηκε η υπαγωγή σχεδίου της επιχείρησης Koron Villas A.E. για τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων και δυναμικότητας 57 κλινών στην Πύλο. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 5,9 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 2,96 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή