Το ΤΑΙΠΕΔ ζητεί βελτιωμένη προσφορά από Intralot για ΟΔΙΕ

Το ΤΑΙΠΕΔ ζητεί βελτιωμένη προσφορά από Intralot για ΟΔΙΕ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένη οικονομική προσφορά ζήτησε χθες το ΤΑΙΠΕΔ από την Intralot για χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Ταμείου, το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων εξέτασε την οικονομική προσφορά που είχε υποβάλει στις 31 Ιουλίου 2014 η Intralot, ύψους 5,25 εκατ. ευρώ και:

1. Ζήτησε να κατατεθεί καλύτερη οικονομική προσφορά από το ενδιαφερόμενο επενδυτικό σχήμα. Η Intralot έχει χρονικό περιθώριο για να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως τις 27 Αυγούστου 2014, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα το Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

2. Διευκρίνισε πως το παραπάνω ποσό «είναι και το μόνο ποσό που εξετάζεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαγωνιστικής διαδικασίας. Διάφορα άλλα ποσά που ανακοινώθηκαν στα ΜΜΕ δεν συνδέονται με το τίμημα του διαγωνισμού».

Υπενθυμίζεται ότι για να καταστήσει ελκυστικότερη την επένδυση το ΤΑΙΠΕΔ είχε περιλάβει στα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού όρους που προέβλεπαν τη μείωση του μισθώματος του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο Αττικής, καθώς και το δικαίωμα του προτιμητέου επενδυτή να μη διεξάγει ελληνικές ιπποδρομίες για περιορισμένο χρονικό διάστημα, εφόσον κάτι τέτοιο απαιτήσουν αντικειμενικοί παράγοντες. Ειδικά για το μίσθωμα, το τίμημα καθορίστηκε μεταξύ 2 και 3 εκατ. ευρώ ετησίως και ήταν κατά 50% μικρότερο από την αρχική ανεξάρτητη αποτίμηση του μισθώματος. Ωστόσο, η Intralot φαίνεται να μην ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το μίσθωμα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον αναλάβει την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος, θα επιχειρήσει να συμψηφίσει το ετήσιο μίσθωμα με τις οφειλές του ΟΔΙΕ προς την ίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή