Σύντομα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση 10,8 εκατ. ευρώ από τη χαρτοβιομηχανία Γλάρος

Σε νέα γραμμή παραγωγής, επέκταση των υποδομών της και δημιουργία αποθηκών προχωράει η χαρτοβιομηχανία «Γλάρος», που έλαβε «πράσινο φως» από το υπουργείο Ανάπτυξης για επένδυση ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, με επιδότηση που ανέρχεται σε 1,6 εκατ. ευρώ. Η χαρτοβιομηχανία της οικογένειας Σκλαβενίτη, που ελέγχει την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, με βάση την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, επενδύει στον εκσυγχρονισμό και στην επέκταση της επιχείρησης, με απόκτηση νέας γραμμής παραγωγής, επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και δημιουργία επιπλέον αποθηκευτικών χώρων στα Οινόφυτα. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 10.866.874,72 ευρώ και η ενίσχυση στο σύνολό της ανέρχεται σε 1.630.031,21 ευρώ, ήτοι σε ποσοστό 15% του ενισχυόμενου κόστους.

Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση της Attica Συμμετοχών. Η είσοδος της Fortress Investment που θα επενδύσει 75 εκατ. στον όμιλο της Attica Group, αποτελεί την πρώτη συμφωνία στον κλάδο ακτοπλοΐας για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή. Παράλληλα, η εισηγμένη καταφέρνει να αναχρηματοδοτήσει το σύνολο του δανεισμού της και να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την υλοποίηση νέου επενδυτικού προγράμματος που περιλαμβάνει νέες εμπορικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την παρουσία του ομίλου Attica στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Τουριστικά πακέτα για Ταϊλανδούς

Την επίσημη έναρξη της συνεργασίας του με το Greece-Thailand Center (GTC) εγκαινίασε το Argo Travel Group συμμετέχοντας στη 15η έκθεση εξερχόμενου τουρισμού της Ταϊλάνδης «Thailand International Travel Fair» (TITF). Tο GTC δημιουργήθηκε από τη συνεργασία 16 γραφείων εξερχόμενου τουρισμού της Ταϊλάνδης σε μία κοινή προσπάθεια να πουλήσουν τουριστικά πακέτα στο ταϊλανδικό κοινό. Στόχος του GTC είναι οι κοινές ενέργειες μάρκετινγκ και προβολής για την καθιέρωση της Ελλάδας ως προορισμού διακοπών για τους Ταϊλανδούς τουρίστες. Το Argo Travel Group έχει αναλάβει την υποστήριξη του GTC παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες που συνθέτουν τα τουριστικά πακέτα για την Ελλάδα και για τους γειτονικούς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ιταλία, κ.α. Στη διάρκεια της TITF το GTC παρουσίασε μέσα από το περίπτερο του Argo Travel Group πακέτα για την Ελλάδα ως μοναδικό προορισμό, αλλά και σε συνδυασμό με γειτονικές χώρες. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σημαντικός αριθμός ταξιδιωτών έκανε προκρατήσεις στη διάρκεια της έκθεσης.

Νέα αναβολή στη γενική συνέλευση της «Σελόντα»

Αγονη κατέστη η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της «Σελόντα». Το νέο ραντεβού πιστωτών, διοίκησης και βασικών μετόχων επαναπροσδιορίστηκε για την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014. Στην έκτακτη συνέλευση παρέστη μόλις το 14,8% των μετόχων της εταιρείας, όταν σύμφωνα με τον νόμο θα έπρεπε να είχε παρευρεθεί το 66,6% (καταστατική πλειοψηφία) για να συζητηθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης δανεισμού της επιχείρισης που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Στη χθεσινή συνέλευση, όπως και στην προηγούμενη, απούσα ήταν η πλευρά της Linneus, εκ των βασικών μετόχων της «Σελόντα», η οποία διαφωνεί με τις αποφάσεις της διοίκησης Στεφανή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή