M. Βέμπερ: Δώστε τις επενδυτικές προτάσεις σας στην Ε.Ε.

M. Βέμπερ: Δώστε τις επενδυτικές προτάσεις σας στην Ε.Ε.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να παραδώσει τις επενδυτικές προτάσεις της η κυβέρνηση στην Κομισιόν και την εμπειρία της από τα Μνημόνια σε Ιταλία και Γαλλία, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη ο επικεφαλής της Κoιvoβoυλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Μ. Βέμπερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, ο κ. Χαρδούβελης έθεσε το θέμα της ανάγκης για στροφή σε μια περισσότερο αναπτυξιακή πολιτική. Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως εκτός από τη δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να γίνουν περισσότερα για την ανάπτυξη και ανέφερε στον κ. Βέμπερ ότι η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει σε στήριξη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της ανάπτυξης στην Ελλάδα. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι συζητήσεις που θα διεξαχθούν στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχουν θετικά αποτελέσματα. Από τη δική του πλευρά, ο επικεφαλής της Κoιvoβoυλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προετοιμάσει έναν κατάλογο με τις επενδύσεις που θέλει να προωθήσει και να τον παραδώσει στο επενδυτικό ταμείο που ετοιμάζεται από τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι ο κ. Βέμπερ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών να μεταδώσουν την εμπειρία που έχει αποκτήσει η Ελλάδα από την εφαρμογή των Προγραμμάτων Οικονομικών Προσαρμογής, που βαίνουν στην ολοκλήρωσή τους, σε χώρες που βρίσκονται στην έναρξη μιας τέτοιας διαδικασίας όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή