Συνέδριο: Η κοινωνική δικαιοσύνη στα χρόνια της οικονομικής κρίσης

Συνέδριο: Η κοινωνική δικαιοσύνη στα χρόνια της οικονομικής κρίσης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανθρώπινη ανάπτυξη και η κοινωνική δικαιοσύνη στα χρόνια της κρίσης θα βρεθούν στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου της επιστημονικής ένωσης Human Development and Capabilities Association (HDCA) που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Bielefeld Center of Education του Πανεπιστημίου του Μπίλεφελντ της Γερμανίας και θα συμμετάσχουν διεθνείς προσωπικότητες όπως ο καθηγητής στο Harvard Αμάρτια Σεν (βραβείο Νομπέλ Οικονομικών, 1998), ο καθηγητής στο MIT Νταρόν Ατσέμογλου (συγγραφέας του «Why Nations Fail»), οι φιλόσοφοι Μάρθα Μουσμπάουμ (Πανεπιστήμιο του Σικάγου) και Φιλίπ Πετί (Πανεπιστήμιο Princeton) και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κοσίκ Μπασού.

Στόχος του συνεδρίου είναι να προσεγγίσει με φιλοσοφικό, οικονομικό και θεσμικό τρόπο τον ανθρώπινο παράγοντα και την ανάπτυξή του μέσα σε οικονομικά περιβάλλοντα ύφεσης. Στα χρόνια της Μεγάλης Υφεσης, φαινόμενα όπως η υποχώρηση της κοινωνικής προστασίας και του βιοτικού επιπέδου, ακόμη και σε χώρες που θεωρούνται ανεπτυγμένες, έχουν θέσει με ένταση το ερώτημα του τι αποτελεί «ανάπτυξη» και σε ποιους τελικά καταλήγει. Αυτό θα είναι και το κεντρικό θέμα του συνεδρίου της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή