Απουσία Π. Τόμσεν οι συνομιλίες στη Γαλλία

Απουσία Π. Τόμσεν οι συνομιλίες στη Γαλλία

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Πόουλ Τόμσεν δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Παρισιού, όπου το ΔΝΤ θα στείλει μία «πολύ μικρή αποστολή» υπό τον νέο εκπρόσωπό του στην τρόικα Ρισί Γκογιάλ, παρά την αρχική του πρόθεση να είναι εκεί. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή ενημέρωση Τύπου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, όπου τονίστηκε ότι η συνάντηση είναι μόνο «ο πρόλογος» της αποστολής της τρόικας στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Ράις είπε ότι της αποστολής θα ηγηθεί ο νέος επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Ρισί Γκογιάλ, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Τόμσεν δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση λόγω φόρτου εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Ράις, «ο Πόουλ Τόμσεν έχει αναλάβει τις αρμοδιότητες διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος, άρα δεν θα είναι σε αυτές τις συναντήσεις λόγω των πολλών υποχρεώσεών του στο τμήμα. Φυσικά ο Πόουλ Τόμσεν θα παραμείνει στενά ενεχόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα, εποπτεύοντας την αξιολόγηση, αλλά ο Ρισί Γκογιάλ θα είναι ο επικεφαλής της αποστολής».

Ερωτώμενος γιατί θα γίνει η συνάντηση στο Παρίσι, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι αυτή έρχεται κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι «η διαπραγματευτική αποστολή για την έκτη αξιολόγηση θα ξεκινήσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου, άρα η συνάντηση στο Παρίσι είναι ο πρόλογος σε αυτήν τη συνάντηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόμσεν είχε αρχικά πρόθεση να βρεθεί στις συνομιλίες του Παρισιού, αλλά ο φόρτος εργασίας του δεν θα του το επιτρέψει, ενώ είναι πλέον αβέβαιο αν θα βρεθεί στην Αθήνα για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης. Σήμερα το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για την έγκριση της δεύτερης δόσης του ουκρανικού προγράμματος, ενώ σύντομα αναμένεται να πραγματοποιήσει μία ακόμη συνεδρίαση όπου θα συζητήσει την έναρξη έρευνας εναντίον της επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ στη Γαλλία ως ύποπτης για αμέλεια σε μία υπόθεση διαφθοράς την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών. Η κ. Λαγκάρντ επέστρεψε την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον και εξέδωσε μία ανακοίνωση, στην οποία δήλωσε ότι οι κατηγορίες εναντίον της δεν έχουν βάση και προτίθεται να τις αντικρούσει. Οπως είπε ο κ. Ράις, το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ έχει ενημερωθεί αρκετές φορές για το θέμα και έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην κ. Λαγκάρντ, ενώ δήλωσε ότι θα υπάρξει νέα ενημέρωσή του «πολύ σύντομα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή