ΓΓΔΕ: Διόρθωση προθεσμίας στο Taxis για τον ΕΝΦΙΑ

ΓΓΔΕ: Διόρθωση προθεσμίας στο Taxis για τον ΕΝΦΙΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το πότε θα γίνει η καταβολή των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ προέβη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά την λανθασμένη προθεσμία που αναγραφόταν το πρωί της Παρασκευής στο σύστημα Taxis.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Taxis οι φορολογούμενοι καλούνταν να πληρώσουν την πρώτη και τη δεύτερη δόση μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, ενώ ο αριθμός των δόσεων, παρέμενε στις 5 και όχι στις 6, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, μετά τις διορθώσεις: 

  • Εντός των προσεχών ημερών, και μετά την ψήφιση του συνόλου των τροπολογιών για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., οι δόσεις θα αναμορφωθούν – σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών – σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις (ελάχιστη δόση 10 ευρώ).
  • Η πρώτη δόση θα είναι καταβλητέα την 30η Σεπτεμβρίου 2014, και οι επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, (δηλαδή 31 Οκτωβρίου 2014, 28 Νοεμβρίου 2014, 31 Δεκεμβρίου 2014, 30 Ιανουαρίου 2015 και 27 Φεβρουαρίου 2015).
  • Η οριστική εικόνα των δόσεων θα διαμορφωθεί μετά την επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, που αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή.

     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή