«Στη δύσκολη μάχη κατά της ανεργίας δεν αρκούν ευχολόγια»

«Στη δύσκολη μάχη κατά της ανεργίας δεν αρκούν ευχολόγια»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χαμηλές προσδοκίες από την, ούτως ή άλλως, προπαρασκευαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης επιβεβαιώθηκαν κατά τη χθεσινή πρώτη του οργάνου, καθώς κυβέρνηση και φορείς αναλώθηκαν σε, μάλλον, γενικές τοποθετήσεις περί της στρατηγικής αντιμετώπισης της ανεργίας.

Ωστόσο, τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σηματοδότησαν τη βούληση να στρέψουν την προσοχή τους από τη δημοσιονομική προσαρμογή στην προσπάθεια διάχυσης της αναμενόμενης ανάκαμψης στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. «Η ανεργία είναι ο πιο ύπουλος και σκληρός εχθρός της κοινωνίας, καθώς υπονομεύει τα όνειρα της νεολαίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, αναγνωρίζοντας πως δεν αρκούν τα ευχολόγια.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας επανέλαβε ότι νέες θέσεις εργασίας και βελτίωση των εισοδημάτων μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, με τη δημιουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων. Ο κ. Φέσσας χαρακτήρισε σωστή την ιδέα του κ. Βρούτση για δημιουργία λευκού μητρώου επιχειρήσεων, ενώ για τη ρήτρα απασχόλησης φάνηκε πιο επιφυλακτικός, επισημαίνοντας πως στην πράξη φαίνονται τα προβλήματα.

Την ανάγκη να προχωρήσει μία σειρά προγραμμάτων, ειδικά για τη στήριξη του τουρισμού, με βάση νέα, διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρ. Ανδρεάδης, ενώ ο Β. Κορκίδης της ΕΣΕΕ πρότεινε την υπογραφή νέας κοινωνικής συμφωνίας για ανάπτυξη με απασχόληση και συμφώνησε με την έμπρακτη επιβράβευση των συνεπών εργοδοτών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς τόνισε την ανάγκη δημιουργίας προγραμμάτων για κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως είναι οι μεγαλύτερης ηλικίας άνεργοι που έχουν δημιουργήσει, ήδη, υποχρεώσεις, ενώ ζήτησε την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Την πιο ενεργό εμπλοκή των κοινωνικών εταίρων στη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή