Δώρον άδωρον η μείωση του ΕΦΚ στο 20%

Δώρον άδωρον η μείωση του ΕΦΚ στο 20%

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 2011 θα ενισχύσει, σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, τη ζήτηση σε ποσοστό περίπου 45%, περιορίζοντας τις απώλειες της αγοράς σε σχέση με το 2011 στο 25%. Η διοίκηση της ΠΟΠΕΚ ανέφερε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται η συναίνεση της τρόικας, αφού επιτρέπεται από την οδηγία 2003/96ΕΚ. Εξέφρασε την κάθετη αντίδρασή της στη μείωση του ΕΦΚ σε ποσοστό 20%, τονίζοντας ότι δεν προσφέρει καμία ουσιαστική ελάφρυνση στα νοικοκυριά.

Οι τιμές σε αυτή την περίπτωση θα μειωθούν από 1,28 ευρώ το λίτρο σήμερα στο 1,24 ευρώ το λίτρο. Η μείωση του ΕΦΚ στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο από τα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο σήμερα θα διαμορφώσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με βάση τα σημερινά δεδομένα στα 90 λεπτά το λίτρο.

«Αν πράγματι έχουν βάση αληθείας οι διαρρέουσες πληροφορίες ότι θα μειωθεί ο ΕΦΚ κατά 20%, όταν αυξήθηκε το 2012 κατά 450%, μάλλον μας κοροϊδεύουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ κ. Ασμάνογλου. «Σήμερα, στον αιώνα της τεχνολογικής και ηλεκτρονικής εξέλιξης, που όλα παρακολουθούνται από χιλιάδες χιλιόμετρα, είναι αδιανόητο οι υπηρεσίες ενός συντεταγμένου κράτους να μην μπορούν να παρακολουθήσουν ένα λίτρο καυσίμου, από την εισαγωγή του μέχρι την κατανάλωσή του», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή